Για τη διεθνή κατάσταση

Δημοσίευση νέας Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα

Πήγαινε κάτω

Για τη διεθνή κατάσταση Empty Για τη διεθνή κατάσταση

Δημοσίευση από Admin Την / Το 4/2/2017, 12:05

Ο κ. Μιχάλης Αρθούνας μας έδωσε το παρακάτω κείμενο:
Πριν από ένα μήνα είχα γράψει για την επίσκεψη τού Ομπάμα στην αμφισβητούμενη περιοχή μεταξύ τής Κίνας και τών γειτόνων της. Συγκεκριμένα τών αμφισβητούμενων νήσων μεταξύ Ιαπωνίας, Βιετνάμ, Νοτίου Κορέας και Φιλιππίνων. Είναι η περιοχή που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα θαλάσσια σύνορα (υφαλοκρηπίδα) και ήταν (είναι) επακόλουθο να υπάρξουν αμφισβητήσεις προς στιγμήν, και επειδή η Κίνα έχει το μόνο πέρασμα προς την ανοιχτή θάλασσα, αλλά και η περιοχή αυτή κρύβει υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου! Ήδη η Κίνα έχει ξεκινήσει (στις νήσους Παρασέλ) γεωτρήσεις, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο θαλάσσιος ορισμός συνόρων! Ήταν επόμενο, με πρωταγωνιστή την Ιαπωνία, αλλά και τους άλλους ενδιαφερόμενους, να υπάρξει σοβαρό θέμα! Υπήρξε και επεισόδιο στο παρελθόν! Και το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τους τοπικά ενδιαφερόμενους, αλλά στον χώρο αυτόν ήταν επόμενο να μπουν στο παιχνίδι (μακάρι να μείνει παιχνίδι, που δεν το βλέπω) και οι ΗΠΑ. Η διεκδίκηση τής Κίνας στον χώρο αυτό σημαίνει επέκταση (κατάκτηση) στο χώρο το ζωτικό τής περιοχής αυτής που διαθέτει πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η αδυναμία τών χωρών αυτών τής περιοχής και η δυναμική κατάκτηση τής Κίνας σημαίνει αδυναμία τών ΗΠΑ να δείξουν την παρουσία τους στην περιοχή αυτή! Όμως το γόητρο τού χωροφύλακα τών ΗΠΑ δεν μπορεί να αφήσει να μην παρέμβει! Διότι η αδυναμία που έδειξε στο θέμα τής Ουκρανίας (κατάληψη από τους Ρώσους τής Κριμαίας) σημαίνει χάσιμο εμπιστοσύνης από τον Δυτικό κόσμο!

Kαι αυτό στην προκειμένη περίπτωση τών χωρικών υδάτων στην περιοχή μεταξύ Κίνας και τών υπολοίπων χωρών, δεν μπορεί να το αγνοήσει, θέλει δεν θέλει, έχει δεν έχει τα κότσια! Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. Έρχονται και παρέρχονται! Και η Αμερική δεν είναι αυτή που ήταν! Το νερό στο κρασί είναι πια απαραίτητο! Αρκετά έδρασε ατιμώρητη! Ήρθε ο καιρός να βάλει (όχι μόνο νερό στο κρασί) αλλά την ουρά στα σκέλια! Κατάπιε αμάσητο το χάπι τής Συρίας και δεν επενέβη! Και έπεται συνέχεια, από κοντά και στο Ντόνιετσκ, οπότε ήδη έχασε γόητρο απέναντι στον Δυτικό κόσμο! Τώρα πρέπει να δείξει πυγμή. Πώς όμως; Το Ιράκ τούς ξανάφερε στην πραγματικότητα. Η κατάληψη από τους τζιχάντ ως τα πρόθυρα τής πρωτεύουσας τής Βαγδάτης, τούς θύμισε ότι τόσα χρόνια πολέμου στο κράτος αυτό, όχι μόνο δεν έφερε κέρδος (γιατί για κέρδος πρόκειται) αλλά δημιούργησε μίσος! Βλέπετε η επέμβαση στο Ιράκ και στα υπόλοιπα κράτη έφερε (εκτός από τεράστια κέρδη, έξοδα και θύματα) το αντίθετο αποτέλεσμα. Δυστυχώς ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται! (Έτσι λέει μια ελληνική παροιμία, και οι παροιμίες είναι απόλυτα σωστές). Τώρα τρέχουν (οι ΗΠΑ) να μαζέψουν τα υπολείμματα τών Αμερικανών (από το Ιράκ), μην ξανασυμβεί το κάζο τού Βιετνάμ! Τότε που κρέμονταν από τα ελικόπτερα και έπεφταν στο κενό! Όμως σαν άνθρωπος δεν το χαίρομαι, διότι είναι παιδιά τής κάθε μάνας που τα μεγάλωσε και τα περιμένει να γυρίσουν πίσω στο σπίτι. Και ας έχουν τη μερίδα τής ενοχής τους οι πολίτες της με αυτούς που βγάζουν να τους διοικούν. Φέρνουν όλεθρο, όχι μόνο σε ξένες χώρες, αλλά και στην πατρίδα τους μέσα! Ίσως κάποια μέρα να καταλάβουν ότι η ψήφος τους είναι μια σφαίρα στην ανθρωπότητα! Αλλά και το αποτέλεσμα με τις επεμβάσεις τους που έφεραν μέχρι σήμερα, ένωσαν και δυνάμωσαν κράτη που με τα πιστεύω και τις πράξεις τους σού προξενούν και φόβο και αποτροπιασμό! Δυστυχώς ξύπνησαν και εδραίωσαν μια θρησκόληπτη (πώς να τη χαρακτηρίσω) κάστα ανθρώπων που σκοτώνουν εν ονόματι τού Αλλάχ, όποιον μπει στον δρόμο τους! Και άντε ρε μαυροβρυκόλακα να τους σταματήσεις τώρα! Ήδη το θράσος τους αυτό έφτασε να πουν ότι θα μεταφέρουν τον τρόμο και μέσα στη Μεσόγειο. Αλλά εσένα και τα κοράκια τής δεξιάς παράταξης τών Ρεπουμπλικάνων που συγκυβερνάτε, δεν ιδρώνει το αυτί σας!

Όμως αυτές οι επεμβάσεις θα σου φέρουν τον τρόμο μέσα στην πατρίδα σου (ήδη την έφεραν με τους δίδυμους πύργους και όχι μόνο) και έπεται συνέχεια! Θα μου πεις, δεν είναι οι δικοί σας άνθρωποι, έχετε φροντίσει γι' αυτό! Γι' αυτό και επεμβαίνετε όπου μυριστείτε πετρέλαιο! Τα δίνετε όλα -τρόπος τού λέγειν- τα δίνετε να πάρετε (να αρπάξετε είναι η σωστή λέξη) με οποιοδήποτε τίμημα, στις χώρες που βάζετε το πόδι σας, γιατί το χρήμα είναι η θρησκεία σας, μόνο!! Δυστυχώς (όχι για σας) αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο που σας ανέχεται, από ανάγκη και φόβο (ένα πραξικόπημα είναι το λιγότερο). Το θράσος σας το ποντάρετε στην άγνοια τών λαών, φροντίζοντας (γνωρίζετε απ' αυτά) να μείνουν αμόρφωτοι και προπάντων να πιστεύουν στους μετά θάνατον παραδείσους! Και η άγνοια και οι θρησκείες είναι το σίγουρο ναρκωτικό! Σαν κι αυτά που επιτρέπονται διά νόμου και στη χώρα σας, που τα βρίσκετε και στα περίπτερα! Και το κακό είναι ότι θα πληρώσουν για τις αμαρτίες σας αθώοι άνθρωποι, εν ονόματι τού Αλλάχ (που είναι και μεγάλος). Τώρα, πόσο μεγάλος, δεν μας έχουν πει ακόμα. Όμως μια παροιμία λέει το εξής: “Λαγός τη φτέρη έτριβε, κακό τού κεφαλιού του”.

Εγώ όμως, έχω ένα όραμα. Αυτό που λέγεται στα θρησκευτικά “Μια ποίμνη, ένας ποιμήν”, που μεταφράζεται “χώρες χωρίς σύνορα” (ποίμνη) και μια ιδέα (ποιμήν) και δεν είναι όραμα, αλλά η φυσική πορεία τού ανθρώπου, που θα λέγεται δικτατορία τού προλεταριάτου. Εγώ ζω με τη σκέψη τού αύριο: “Προλετάριοι όλων τών χωρών, ενωθείτε!”. Δεν έγινε, δεν ήταν η ώρα, ούτε και στις μέρες μας. Όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Εκεί είναι η φυσιολογική θέση τής ανθρωπότητας. Εκεί που δεν θα ρυθμίζουν οι ολίγοι τις τύχες τών ανθρώπων, αλλά το σύνολο!

_________________
Οι ιστοσελίδες μας:
Εφημερίδα "Αιγάλεω"
Υλικά ζωγραφικής και σχεδίου σε καλές τιμές (Ιδέα-Γκαλερί Καφετζή)
Για τη διεθνή κατάσταση Ay1_iy10
Στη φωτογραφία μας τελάρα μουσαμά ζωγραφικής ελληνικής κατασκευής με ευρωπαϊκό μουσαμά, βαμβακερό 100%. Μπορούμε να σας φέρουμε και άλλα είδη μουσαμάδων.
Δορυφορικές συχνότητες που λαμβάνονται στην Ελλάδα
==============================================================
Οι δορυφόροι που λαμβάνουμε αυτή τη στιγμή: Από 90 ανατολικά έως 31,5 δυτικά/ κάτοπτρο 95Χ100 cm (δεν έχουμε ολοκληρώσει τη ρύθμιση του πιάτου μας).
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2670
Ημερομηνία εγγραφής : 29/10/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://kafetzi-gr.webnode.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης