Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής Δημοκρατίας
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής ΔημοκρατίαςΣύνδεση


Ειδήσεις παντός τύπου, κυρίως από τα μέιλ που μας στέλνετε


description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο Empty90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Μέχρι τώρα το ανώτερο επίπεδο που πιάναμε με τους δορυφορικούς μας δέκτες και το κινητό κάτοπτρό μας ενός μέτρου ήταν 82%. Χτες καταφέραμε να πιάσουμε επίπεδο 90%, αλλά με ζαβό τρόπο: Κάνουμε αναζήτηση στον δέκτη μας βάζοντάς τον στις 23,5 μοίρες ανατολικά, αλλά πιάνει κανάλια τού δορυφόρου στις 7 μοίρες ανατολικά, μια και προς τον  δορυφόρο αυτόν στοχεύει το πιάτο μας στην πραγματικότητα. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ όργανα, δεν διαθέτουμε, και το πετύχαμε κατά τύχη.
Δεν αποκλείεται το πιάτο μας να έχει κάποιο μικρό πρόβλημα, όπως και το μοτέρ μας, μια και το έχουμε κάμποσα χρόνια.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι βάζοντας τον δέκτη στις 13 μοίρες, κάναμε λήψη στις 4 μοίρες δυτικά. Στις 19,2 μοίρες κάναμε λήψη στις 3 μοίρες ανατολικά. Στις 26 μοίρες κάναμε λήψη στις 10 μοίρες ανατολικά. Στις 3 μοίρες ανατολικά κάναμε λήψη στις 14 μοίρες δυτικά, ενώ βάζοντας τον δέκτη στις 5 μοίρες ανατολικά, δεν πιάσαμε τίποτα.
Το ζαβό σύστημα έχει περιθώρια βελτίωσης, μια και όταν σφίξαμε τα παξιμάδια τού μοτέρ στον ιστό, χάσαμε ισχύ, και κάποια στιγμή θα προσπαθήσουμε για καλύτερη λήψη, μια και δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τη ρύθμιση τού lnb, ούτε τού άξονά του, ο οποίος ρυθμίζεται με πεταλούδες.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Τη μεθεπόμενη φορά που ανέβηκα στην ταράτσα με δέκτη και τηλεόραση, αντί USALS έβαλα Diseqc και κάνοντας αναζήτηση στις 23 μοίρες ανατολικά, έπιασα συχνότητα 10940 και κλείδωσε κανάλια, τα οποία όμως δεν είδα, ούτε ξέρω σε ποιον δορυφόρο ανήκουν. Κατεβαίνοντας όμως κάτω από λάθος μάλλον χειρισμό σε άλλο δέκτη που συνέδεσα, δεν έπιανα τίποτα. Ανέβηκα ξανά επάνω, και τελικά, κάνοντας διάφορες ρυθμίσεις στο πιάτο και στο μοτέρ (στις μοίρες που γράφουν επάνω στα μεταλλικά στοιχεία τους), και κάνοντας αναζήτηση στις 40 μοίρες ανατολικά έπιασα κανάλια τού δορυφόρου στις 19,2 μοίρες ανατολικά, που ήταν και το ζητούμενο. Έκανα αναζήτηση και σε άλλους δορυφόρους, όπως στις 39 μοίρες ανατολικά, στις 36 κ.λπ. και τελικά μέχρι στιγμής, μια και δεν έκανα πλήρη αναζήτηση, έπιασα κανάλια από 19,2 ανατολικά, 13 ανατολικά, 16 ανατολικά κ.λπ., πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει μια διαφορά 21 περίπου μοιρών ανάμεσα στον δορυφόρο που δείχνει ο δέκτης και στον δορυφόρο που λαμβάνεται πραγματικά. Ίσως σε λίγες μέρες βελτιώσουμε την κατάσταση ανεβαίνοντας πάλι στην ταράτσα.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Σήμερα το μεσημέρι έκανα αναζήτηση στους δορυφόρους που προανέφερα και τελικά αποθηκεύθηκαν σχεδόν 1000 κανάλια. Ένα από τα νούμερα που θυμάμαι είναι ότι έπιασα 390 μη συνδρομητικά κανάλια στον δορυφόρο στις 19,2 μοίρες ανατολικά. Είχα αποφασίσει χτες να ανέβω και σήμερα στην ταράτσα, και αμφιταλαντεύθηκα για το αν θα ανέβω σήμερα, μια και πέτυχα κάπως αυτό που ήθελα. Τελικά ανέβηκα, αλλά ενώ 4-5 φορές έπιασα σήμα, όταν έσφιγγα το μοτέρ στον ιστό, χανόταν. Μετά πολλή προσπάθεια, κάτι έπιασα, αλλά διαπίστωσα ότι ο ιστός ήταν αλφαδιασμένος όσον αφορά το δεξιά-αριστερά, αλλά έγερνε στο μπρος-πίσω. Επίσης το μοτέρ αντί να πηγαίνει στο σημείο αναφοράς, στο μηδέν δηλαδή, πήγαινε 31 μοίρες αριστερά! Έτσι, κάνοντας αναζήτηση στις 31,5 μοίρες ανατολικά, έπιασα 33 κανάλια και 32 ραδιόφωνα τού δορυφόρου που είναι στις 16 ανατολικά. Στις 33 ανατολικά τού δέκτη έπιασα από τον δορυφόρο στις 16 μοίρες ανατολικά, 17 κανάλια και 12 ραδιόφωνα. Σε αναζήτηση στον δέκτη στις 36 ανατολικά έπιασα 42 κανάλια από τον δορυφόρο στις 19,2 ανατολικά, και τέλος 170 κανάλια τού δορυφόρου στις 13 μοίρες ανατολικά, και 150 ραδιόφωνα, κάνοντας αναζήτηση στις 28,2 μοίρες ανατολικά. Στις 30,5 μοίρες τού δέκτη, μου αποθήκευσε συχνότητες τού δορυφόρου στις 7 μοίρες ανατολικά, αλλά όχι κανάλια. Δηλαδή, συμπερασματικά, έχουμε γύρω στις 15,2 μοίρες απόκλιση μεταξύ δορυφόρων που κάνουμε αναζήτηση και τών δορυφόρων που πιάνουμε. Η επόμενη σκέψη είναι να προσπαθήσω να βελτιώσω τη λήψη στις 19,2 μοίρες ανατολικά ώστε να πιάσω μεταξύ άλλων και το νέο κανάλι Telesur English, είτε με... ταρατσομαχία, είτε αλλάζοντας στον δέκτη το γεωγραφικό μήκος και το γεωγραφικό πλάτος που έχω βάλει στο USALS, κάτι που έχω κάνει κατά κόρον, στο παρελθόν.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Διαχειριστής στις 7/9/2022, 00:23, 1 φορά

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Τελικά επέλεξα να ανέβω στην ταράτσα ξανά, αλλά και να βάλω στη ρύθμιση για το μοτέρ, Diseqc 1,2 αντί για USALS. Mε τον... ημιαυτόματο αυτό τρόπο, αποθηκεύοντας κάθε δορυφόρο που έπιανα, πέτυχα να αποθηκεύσω κανάλια από τις 14 μοίρες δυτικά, 3 ανατολικά, 5 ανατολικά, 7 ανατολικά, 9 ανατολικά, 13 ανατολικά, 16 ανατολικά, 19,2 ανατολικά. Έχω σκοπό να ψάξω και για κανάλια από τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά, παρότι το ιχνοδιάγραμμά του δεν έχει μέσα την Ελλάδα, αλλά θυμάμαι ότι παλιά τον έπιανα. Πάντως 90% επίπεδο που είχα πιάσει αρχικά με τον... ζαβό τρόπο που ανέφερα στο πρώτο σημείωμα, δεν έχω καταφέρει ακόμα να πιάσω.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Σήμερα έπιασα κανάλια από τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά. Λεπτομέρειες σύντομα.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Σήμερα έπιασα τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά, τον οποίο είχα βάλει τελευταίο στόχο, μετά απ' αυτόν στις 19,2 ανατολικά και στις 13 μοίρες ανατολικά. Την τελευταία φορά που ανέβηκα στην ταράτσα είχα πιάσει κανάλια σ' αυτό τον δορυφόρο, βάζοντας ρύθμιση Diseqc 1,2 στο δέκτη, όσον αφορά το μοτέρ, μια και στο USALS το σημείο αναφοράς δεν ήταν σωστό, δεν πήγαινε στο μηδέν το μοτέρ. Τα κανάλια όμως που είχα πιάσει κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στον δορυφόρο στις 7 δυτικά, ανήκαν στον δορυφόρο στις 14 δυτικά. Αυτό το ανακάλυψα σήμερα, βλέποντας τα κανάλια και τις συχνότητες στις σχετικές ιστοσελίδες. Οπότε, κινώντας το μοτέρ προς τα ανατολικά, αφού πρώτα βρήκα κανάλια από τις 8 δυτικά, πήγα μετά λίγο πιο ανατολικά και βρήκα κανάλια από τον 7 δυτικά. Η ποιότητα ήταν στα περισσότερα 34%, οπότε συνέχισα να κινώ το μοτέρ μέσω τού δέκτη -όχι στην ταράτσα- κι έφτασα την ποιότητα στο 44%. Στους άλλους δύο δορυφόρους, η ποιότητα είναι γύρω στο 76%, οπότε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, δηλαδή 1) στο μοτέρ: Θα αλλάξω λίγο την ανύψωση που μάλλον θέλει περισσότερη, με δεδομένο ότι στους ακραίους δορυφόρους μου φαίνονται πολύ μικρές οι μοίρες ανύψωσης, 2) Στο πιάτο, που στη ρύθμιση που έχει στις μοίρες, μάλλον θα τις μειώσω, για να ισοφαριστεί η αύξηση τής ανύψωσης στο μοτέρ.
Επίσης, θα ξανασχοληθώ με το δεξιά-αριστερά τού lnb, αλλά και με την ανύψωση τού άξονά του. Ίσως παίξω και με το πάνω-κάτω τού lnb. Παράλληλα, θα σφίξω τα παξιμάδια τού άξονα αυτού πάνω στο πιάτο, και ίσως και κάποια άλλα παξιμάδια στο πίσω μέρος τού πιάτου.
Kαι ανάλογα με τον χρόνο που θα 'χω, μπορεί να ασχοληθώ και με τον ιστό, να τον κάνω εντελώς κάθετο κι απ' τις δυο πλευρές του, πράγμα που σημαίνει σφυρί, ελαφρό σπάσιμο και σφηνώματα στην επιφάνεια τής ταράτσας.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Σήμερα εξετάζοντας τον ιστό, πρόσεξα ότι παίζει λίγο, αλλά στη μία από τις δυο θέσεις τού παιξίματος είναι απόλυτα κάθετος. Δυστυχώς έγινε ένα βραχυκύκλωμα στο πολύμπριζο και δεν κατάφερα να δουλέψω τον δέκτη στην ταράτσα. Άλλαξα στα τυφλά λίγο την ανύψωση τού μοτέρ και τού πιάτου, μία μοίρα στο πρώτο και 3 μοίρες στο δεύτερο και κατέβηκα κάτω, όπου είχα μια πολύ ευχάριστη αλλά και μια ελαφρώς δυσάρεστη έκπληξη: Ο δορυφόρος στις 7 μοίρες δυτικά μετά από αναζήτηση που κάναμε έδωσε 368 μη συνδρομητικά κανάλια, ο δορυφόρος στις 13 μοίρες ανατολικά έδωσε 294 κανάλια, αλλά αυτός στις 19,2 μοίρες τίποτα, οπότε ίσως την επόμενη φορά που θα ασχοληθώ, θα βάλω σ' αυτόν USALS αντί για Diseqc 1,2 και θα παίξω και με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος, αλλά και θα προσπαθήσω να βελτιώσω-ρυθμίσω καλύτερα το lnb και τον άξονά του.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Σήμερα κατάφερα, παίζοντας με την ανύψωση τού πιάτου να πιάσω 3 κανάλια από τις 7 δυτικά, κάνοντας αναζήτηση στις 23,5 ανατολικά (σύμφωνα με τον δέκτη), πάνω από 380 κανάλια από τις 19,2 ανατολικά κάνοντας αναζήτηση στις 56,7 ανατολικά, πάνω από 330 κανάλια στις 13 ανατολικά κάνοντας αναζήτηση στις 50,5 ανατολικά, καθώς και από τις 16 ανατολικά, αλλά και από τις 23,5 ανατολικά (τον τελευταίο τον έπιασα κάνοντας αναζήτηση στις 61 μοίρες ανατολικά σύμφωνα με τον δέκτη, και συγκράτησα ότι το κανάλι Ocko Star είχε επίπεδο 75% και ποιότητα 71%).
Την επόμενη φορά προβλέπεται να παίξω με την ανύψωση τού μοτέρ, γιατί εκεί όπως έχω γράψει παραπάνω, οφείλεται το πρόβλημα, αλλά πάντα υπάρχουν και οι εναλλακτικές, όπως φαίνεται από το παρόν σημείωμά μου. Επιδίωξή μου ήταν να πιάσω τους 3 δορυφόρους που έχουν τα περισσότερα κανάλια, μεταξύ τών 95 ανατολικά και 45 δυτικά που είχα πιάσει παλιότερα και μάλλον είναι τα όρια, τουλάχιστον με πιάτο 88Χ99 που έχω εγώ. Θα δείξει...

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Μόλις ανακάλυψα πως έκανα λάθος όσον αφορά τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά: Τα κανάλια που μου έβγαλε (3) είναι στις 14 μοίρες δυτικά, μια και έπρεπε να κάνω αναζήτηση στον δέκτη στον δορυφόρο στις 30 μοίρες ανατολικά και όχι στις 23,5 ανατολικά, με δεδομένο το πρόβλημα που υπάρχει, το οποίο έχω προαναφέρει σχετικά με το μοτέρ, οπότε πιστεύω ότι θα πιάσει περισσότερα κανάλια

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Προχτές στην ταράτσα καταφέραμε να πιάσουμε τους τρεις δορυφόρους που έχουν τα περισσότερα μη συνδρομητικά κανάλια, βάζοντας τις δαγκάνες τού πιάτου στον άξονα τού μοτέρ πιο κάτω απ' ό,τι ήταν. Πιάσαμε στις 7 δυτικά πάνω από 220 κανάλια (κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στις 19,2 ανατολικά), στις 19,2 ανατολικά πάνω από 380 καναλια (κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στον δορυφόρο στις 45 μοίρες ανατολικά) και πάνω από 330 κανάλια τού δορυφόρου στις 13 μοίρες ανατολικά (κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στον δορυφόρο που είναι στις 39 μοίρες ανατολικά). Η ρύθμιση τού μοτέρ είναι στις 52 μοίρες και η ρύθμιση τού πιάτου στις 30 (η θεωρία λέει ότι πρέπει να είναι στις 29). Επίσης πιάσαμε και 29 κανάλια από τον δορυφόρο στις 26 μοίρες ανατολικά (κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στις 51,8 μοίρες ανατολικά. Δηλαδή έχουμε μια απόκλιση γύρω στις 26 μοίρες μεταξύ αυτού που λέει ο δέκτης στο μενού αναζήτησης - εγκατάστασης και σ' αυτό που πιάνουμε.
Την επόμενη μέρα, από το σπίτι πλέον, κάναμε αναζήτηση και σε άλλους δορυφόρους και έχουμε πιάσει αρκετούς μεταξύ 50,5 μοιρών ανατολικά και 15 μοιρών δυτικά.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Σκέφτηκα να προσπαθήσω να φτιάξω το μοτέρ μόνος μου, αλλά προς το παρόν το αφήνω.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Πριν από λίγες μέρες έπιασα αρκετά κανάλια από τον δορυφόρο στις 52 μοίρες δυτικά, κάνοντας αναζήτηση από το σπίτι. Είδα όμως ότι μάλλον ο αέρας είχε κουνήσει λίγο το πιάτο και έχασα τις 7 μοίρες δυτικά, οπότε θα ανέβω κάποια στιγμή στην ταράτσα για να ρυθμίσω το πιάτο.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Σήμερα έχασα τον 52 ανατολικά και βρήκα τον 7 δυτικά. Σκέφτομαι, αν κάποιος φίλος συμφωνεί, να του δώσω 3 πίνακες ζωγραφικής σε αντάλλαγμα actuator, positioner και ίσως και τού polar mount, κι ας είναι και μεταχειρισμένα.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz

ΣΗΜΕΡΑ ασχολήθηκα κυρίως με τους 3 δορυφόρους που έχουν τα περισσότερα κανάλια. Τους είχα πιάσει προ ημερών με Diseqc και σήμερα κίνησα -από κάτω, όχι από την ταράτσα- δεξιά αριστερά το πιάτο και τους έπιασα καλύτερα (κάποιοι δεν φαίνονταν καν, ίσως κινήθηκε λίγο το πιάτο και το μοτέρ). Αναφέρομαι στον 19,2 ανατολικά που έχει Cubavision kai Βενεζουέλα, τον 13 ανατολικά που έχει πάρα πολλά κανάλια, και τον 7 δυτικά που έχει τα περισσότερα κανάλια, παρότι το ιχνοδιάγραμμά του δεν περιλαμβάνει όλη την Ελλάδα. Επιπροσθέτως, έπιασα και τον στις 26 μοίρες, που έρχεται 4ος σε αριθμό καναλιών, και μάλιστα κάποια κανάλια που τυπικά δεν είναι μέσα στο ιχνοδιάγραμμα η Ελλάδα.
Εδώ θα ήθελα αν θέλετε να κάνουμε μια κοινή πρόταση προς τις μεγάλες εταιρίες και τις γειτονικές μας χώρες που μπορεί να μείνει στην Ιστορία. Μετά τη βλάβη που προκάλεσε στο νέο διαστημικό τηλεσκόπιο διαστημικό σκουπίδι, ίσως και από δορυφόρο που αχρηστεύθηκε, να προτείνουμε σε κάθε ένα από τα 4 κομμάτια τής γης (Ευρώπη, Ασία, Ατλαντικό και Αμερική) να υπάρχουν το πολύ 4 δορυφόροι. Ή να συσπειρωθούν σε κάθε κομμάτι σε 4 θέσεις. Π.χ. η Ευρώπη να έχει 4 δορυφόρους στις 19, στις 13 και στις 26 μοίρες ανατολικά, και έναν στις 7 μοίρες δυτικά. Αυτό μπορεί να γίνει με συνεννόηση μεταξύ τών εταιριών και τών κρατών για να επικρατήσει το «Η ισχύς εν τη ενώσει»!

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 8eaa1090% επίπεδο με ζαβό τρόπο Ie_eiz10
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 9sa11
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 5eaaaa14
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 6saya_11
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 7eaaa11
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 2eaa11

90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_-sa_11

90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 4_eua_14

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Μέρος τής τελευταίας παραγράφου τού προηγούμενου σημειώματος, τη στείλαμε στον International Telecommunications Satellite Organization

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
https://ec-europa-eu.translate.goog/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/space-eu-initiatives-satellite-based-connectivity-system-and-eu-approach-management-space-traffic_en?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el
Όπως καταλαβαίνετε, η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει μέτρα.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Στείλαμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον αρμόδιο τομέα, και πήραμε προς το παρόν την ακόλουθη ειδοποίηση
Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα επειδή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και το παρακάτω κείμενο έχουν εισαχθεί στη φόρμα μας, η οποία βρίσκεται ηλεκτρονικά και είναι διαθέσιμη για όλους.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Κατά μέσο όρο απαντάμε εντός 2 εργάσιμων ημερών. Για πιο πολύπλοκα ή ειδικά ερωτήματα, η απάντηση ενδέχεται να καθυστερήσει περισσότερο.Ο αριθμός της υπόθεσής σας είναι 2009331Το κατοχυρωμένο αίτημα σας στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct είναι ως εξής :
(greek) Πρόταση προς τις μεγάλες εταιρίες και τις γειτονικές μας χώρες που μπορεί να μείνει στην Ιστορία. Μετά τη βλάβη που προκάλεσε στο νέο διαστημικό τηλεσκόπιο διαστημικό σκουπίδι, ίσως και από δορυφόρο που αχρηστεύθηκε, να προτείνουμε σε κάθε ένα από τα 4 κομμάτια τής γης (Ευρώπη, Ασία, Ατλαντικό και Αμερική) να υπάρχουν το πολύ 4 δορυφόροι. Ή να συσπειρωθούν σε κάθε κομμάτι σε 4 θέσεις. Π.χ. η Ευρώπη να έχει 4 δορυφόρους στις 19, στις 13 και στις 26 μοίρες ανατολικά, και έναν στις 7 μοίρες δυτικά. Αυτό μπορεί να γίνει με συνεννόηση μεταξύ τών εταιριών και τών κρατών για να επικρατήσει το «Η ισχύς εν τη ενώσει»!

Εάν υπάρχουν σφάλματα ή παραλείψεις στην επιβεβαίωση αυτή, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω https://europa.eu/european-union/contact/write-to-us_el ή καλέστε μας στο 00 800 6 7 8 9 10 11. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «απάντησης» για αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Κέντρο Επικοινωνίας Europe Direct

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Μας απάντησαν χτες ότι δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητές τους αυτό και ήδη έχουμε στείλει κάποια σχετικά μέιλ και σε ευρωβουλευτές.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Πολύ σημαντικό αυτό το κείμενο που βρήκαμε στο Διαδίκτυο
https://www.nhm.ac.uk/discover/what-is-space-junk-and-why-is-it-a-problem.html

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Έχωσα ένα κλειδί για παξιμάδια στο σημείο τού ιστού που είχε παραμορφωθεί, οπότε το μοτέρ όταν το έσφιξα, δεν έγερνε. Όμως ανέβασα πολύ την ανύψωση τού δορυφορικού πιάτου, και αυτή τη στιγμή βλέπω μόνο τον 23,5 ανατολικά, τον 19,2 και τον 21,5. Την ανύψωση την έκανα με το μάτι, σκεπτόμενος ότι ήταν μεγάλη, οπότε όταν κατέβηκα κάτω, είδα ότι είχα δίκιο. Το επόμενο βήμα είναι, μάλλον στα τυφλά, να τη μειώσω λίγο, ούτως ώστε να πιάσω κι άλλους δορυφόρους, με δεδομένο ότι όπως έχω γράψει παραπάνω, υπάρχει διαφορά στο USALS 27,4 μοιρών σ' αυτό που αναζητάω στον δέκτη και σ' αυτό που μου βρίσκει. Όλα είναι θέμα χρόνου και διάθεσης.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Πριν λίγες μέρες έβαλα ένα σίδερο παράλληλο με τον ιστό κάτω από το μοτέρ για να το κρατάει σταθερό και κάθετο προς αυτόν. Γύρισα και λίγο όλο το σύστημα προς τα δυτικά, χωρίς όργανο, με το μάτι. Έβαλα και το lnb τελείως πίσω, 90% απ' όσο μπορεί να μπει, χωρίς να ανεβάσω δέκτη στην ταράτσα, μια κι εκεί θυμάμαι πως είναι μια καλή θέση. Έτσι έπιασα με USALS κατ' αρχήν από τις 42 μοίρες ανατολικά μέχρι τις 22 δυτικά. Έχω πιάσει επίσης συχνότητες από τους δορυφόρους στις 45 και 46 ανατολικά, αλλά δεν αποθηκεύει κανάλια, δεν υπάρχει ισχυρό σήμα. Σημειώστε πως η αναζήτηση τών καναλιών γίνεται αυτή τη στιγμή με διαφορά γύρω στις 45 μοίρες πιο ανατολικά, δηλαδή για να βρω κανάλια από τον 13 ανατολικά, κάνω αναζήτηση στον δέκτη στις 57 μοίρες ανατολικά, με δεδομένο - όπως έχω ξαναγράψει - ότι στο usals όταν του λες να πάει στο μηδέν πηγαίνει αρκετές μοίρες προς τα δυτικά, έχει πρόβλημα.
Προσεχώς θα ανεβάσω δέκτη στην ταράτσα, θα ασχοληθώ με το lnb και ίσως και με τον άξονά του με σκοπό να πιάσω κυρίως τον 30 δυτικά που έχει Telesur και άλλα που μου κινούν το ενδιαφέρον, αλλά και ανατολικά όσο γίνεται.
Τα παραπάνω έβαλα και στο newsat.gr

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΚαι ο 45

more_horiz
Πριν από λίγο έπιασα 7 κανάλια και από τον δορυφόρο στις 45 μοίρες ανατολικά και μάλιστα με ποιότητα 92%

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Βάζοντας άλλο δέκτη παλιότερο, έπιασα κανάλια και από τις 46 και τις 50 μοίρες ανατολικά. Λόγω τού προβλήματος που έχω αναφέρει, δεν πάει πιο ανατολικά. Ίσως αν στρέψω το όλο σύστημα προς τα ανατολικά, να πιάσει και άλλους.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Η τελευταία ρύθμιση ήταν χτες, και σήμερα είδα τα αποτελέσματα: Με το μάτι ρύθμιση στους 23,5 ανατολικά την ανόρθωση τού πιάτου, και σήμερα είδα τα αποτελέσματα: Τόξο από 42 ανατολικά μέχρι 0,8 δυτικά. Ξανά προσπάθεια σε 6 μήνες!

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31

description90% επίπεδο με ζαβό τρόπο EmptyΑπ: 90% επίπεδο με ζαβό τρόπο

more_horiz
Η πλάκα είναι πως πριν από λίγες μέρες είδα πως έπιασε επιπλέον και τους δορυφόρους στι4, 7 και 14 μοίρες δυτικά χωρίς να κάνω τίποτα! Μάλλον κουνήθηκε από τον αέρα κατά 1 μοίρα.

_________________
90% επίπεδο με ζαβό τρόπο 3_eaay31
privacy_tip Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
replyΑπάντηση στη Θ.Ενότητα