Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής Δημοκρατίας
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής ΔημοκρατίαςΣύνδεση


Ειδήσεις παντός τύπου, ξεκινώντας από τα mail μας


descriptionΝέα από το Πράσινο Κίνημα EmptyΝέα από το Πράσινο Κίνημα

more_horiz
Πράσινο Κίνημα: Σπάμε τα στερεότυπα και ανακοινώνουμε τους 10 πρώτους υποψήφιους τσιγγάνους

Το Πράσινο Κίνημα προχωρά σε μία ουσιαστική κίνηση τιμής και αναγνώρισης της Ημέρας Εορτασμού του Έθνους των Ρομά “σπάζοντας” τα στερεότυπα και ανακοινώνοντας τους δέκα πρώτους υποψήφιους Έλληνες τσιγγάνους ή Ρομά (όπως αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας) βουλευτές.

Χτίζουμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία , όπου μέσα από τα ψηφοδέλτια μας θα εκφραστούμε όλοι για να διεκδικήσουμε την ποιότητα ζωής και την ευημερία που μας αξίζει.
Για το Πράσινο Κίνημα είναι αδιαπραγμάτευτη η σημασία της συμμετοχής και έκφρασης των Ελλήνων τσιγγάνων στο Κοινοβούλιο και το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλα πρόσωπα από την κοινότητα των Ρομά που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις προσεχείς εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Ήρθε η ώρα να εκλεγεί και ο πρώτος Έλληνας τσιγγάνος βουλευτής.
Πρέπει να θυμίσουμε πως το Πράσινο Κίνημα είχε δώσει φωνή, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, σε αυτή την τόσο ταλαιπωρημένη κοινότητα ανθρώπων και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και συνεχίζει αυτό το “άνοιγμα” του και στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών.

Η ποινικολόγος Αθηνών κα Ιωάννα Λαχανά προσχώρησε στο Πράσινο Κίνημα

Με μια λιτή δήλωση, η μέχρι πριν λίγο καιρό τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25, κα Ιωάννα Λαχανά, παρουσία του συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος, κ. Κώστα Καλογράνη, δημοσιοποίησε την προσχώρησή της στο Πράσινο Κίνημα.
Στη συνάντησή της με τον Συμπρόεδρο του Πράσινου Κινήματος η κα Ιωάννα Λαχανά δήλωσε: «Προσχωρώ στο Πράσινο Κίνημα, τον πολιτικό φορέα της κοινωνικής και πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα.
Συμπλέω με τις αρχές και τις αξίες της Άμεσης Δημοκρατίας που υπερασπίζεται και χαρακτηρίζουν την δομή και την λειτουργία του Πράσινου Κινήματος, όπως αυτές εμφανώς αποτυπώνονται στην ιδρυτική του διακήρυξη και το καταστατικό του.
Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, με σεβασμό στην διαφορετικότητα, μαζί με άλλους συνοδοιπόρους, θα προσπαθήσω να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στην περαιτέρω ενδυνάμωση του κινήματος, στη κατεύθυνση προώθησης των αναγκαίων Πράσινων πολιτικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της Πατρίδας μας».

Και ο Ανδρέας Αδαμόπουλος με το Πράσινο Κίνημα

Συνεχίζοντας το μπαράζ των ανακοινώσεων, των προσώπων που συστρατεύονται με το Πράσινο Κίνημα, σήμερα το κόμμα μας, βρίσκεται στην πραγματικά ευχάριστη θέση να δώσει στη δημοσιότητα, την ένταξη στο κόμμα, του έμπειρου και επιτυχημένου δημοσιογράφου Ανδρέα Αδαμόπουλου.
Ο κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και είναι γνωστός τόσο για την επαγγελματική αρτιότητα του, όσο και την κοινωνική ευσυνειδησία του. Συμμετέχει στα κοινά και είναι ενεργός πολίτης εδώ και πολλά χρόνια με έντονη κοινωνική δράση. Στο Πράσινο Κίνημα, αναλαμβάνει Οργανωτικός Υπεύθυνος Δυτικής Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα συμμετέχει στην Επιτροπή Επικοινωνίας, συνδιαμορφώνοντας την επικοινωνιακή μας πολιτική. Φυσικά, όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιος στην Αχαία.

Πράσινο Κίνημα: Απόφαση του Υπ. Δικαιοσύνης “κακοποποιεί” ξανά τα κακοποιημένα παιδιά για λόγους… οικονομίας

Το Πράσινο Κίνημα θέλει να φωτίσει σήμερα ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και παράλληλα πολύ ευαίσθητο, καθώς αφορά παιδιά.
Συγκεκριμένα, το Πράσινο Κίνημα τάσσεται κατά της απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην ενοποίηση των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) και παράλληλα στην ενσωμάτωση τους με τις Μονάδες που φιλοξενούν παραβατικούς ανήλικους, δημιουργώντας έτσι νέες Μονάδες φιλοξενίας παραβατικών ανήλικων με ημιδιαμονή, κάτι σαν φυλακές ανοιχτού τύπου δηλαδή.
Επί της ουσίας, τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παραπάνω απόφαση έρχεται από το 2019, με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων, επιχειρούν να βάλουν κάτω από την ίδια στέγη τα παιδιά που προέρχονται από δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ή και ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον με ανήλικους που έχουν επιδείξει παραπτωματικές, παραβατικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές και διαβιούν σήμερα σε δομές ιδρυματικής επιμέλειας.
Για το Πράσινο Κίνημα είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους ώστε να χρηματοδοτήσει τις δομές αυτές ώστε να επανδρωθούν με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Πράσινο Κίνημα: Και η Βουλγαρία ψήφισε “πράσινα” – Δυναμώνουμε σε όλη την Ευρώπη

Το Πράσινο Κίνημα συγχαίρει δημόσια το κόμμα “Зелено dviženie”, δηλαδή, το Πράσινο Κίνημα της Βουλγαρίας, το οποίο κατάφερε να πετύχει μία σπουδαία εκλογική νίκη.
Συγκεκριμένα, μετά τις εκλογές, το Πράσινο Κίνημα της Βουλγαρίας εισήχθη στο βουλγαρικό κοινοβούλιο μαζί με τους εταίρους τους από τη Δημοκρατική Βουλγαρία, καθώς ξεπέρασαν το 4% που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.
Το Πράσινο Κίνημα στην Ελλάδα αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνεργασία μαζί με το αδελφό Πράσινο κόμμα της γειτονικής χώρας.
Πρόκειται για μια ιστορική Πράσινη επιτυχία που έρχεται να επιβεβαιώσει την ραγδαία άνοδο των Πράσινων κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά να στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα στα πολιτικά δεδομένα της χώρας μας.

Οι παρεμβάσεις του Κώστα Καλογράνη στην μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση της πρωτοβουλίας WASTE.GR

- Περιέγραψε την μοντελοποιημένη πρόταση που έχει το Πράσινο Κίνημα και από την οποία προκύπτουν 10.000 πράσινες αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας

Τις ξεκάθαρες θέσεις του Πράσινου Κινήματος για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική κατέθεσε ο Συμπρόεδρος του κόμματος Κώστας Καλογράνης, στην διαδικτυακή εκδήλωση του Waste.gr Ο κ. Καλογράνης αναφέρθηκε στην Ανακύκλωση, την Επανάκτηση και την Επαναχρησιμοποίηση στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας.
Περιέγραψε την μοντελοποιημένη πρόταση που έχει το Πράσινο Κίνημα από την οποία προκύπτουν 10.000 πράσινες αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας. Αναφέρθηκε στην φιλοσοφία της κοινωνικής επαναχρησιμοποίησης και κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την αποκεντρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων.
"Εμάς δεν μας αφορά μια Δήθεν Ανάπτυξη. Μας αφορά η ευημερία των πολιτών. Να σταματήσουμε να ξοδεύουμε το οξυγόνο των επόμενων γενεών", τόνισε χαρακτηριστικά ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος.
Δείτε στην παρακάτω διεύθυνση το βίντεο από τη μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση:
Ν. Παπαδάκης: Προτεραιότητά η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η πρόταση της Διοικούσας Παράταξης να μειωθεί το όριο ταχύτητας από τα 80 στα 70 χιλιόμετρα την ώρα στο τμήμα της Λ. Βουλιαγμένης από τη Λ. Αλίμου έως την Ποσειδώνος.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική Πράσινη Περιφέρεια», περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Παπαδάκης, τόνισε σχετικά: « Η Περιφέρεια Αττικής – εναρμονιζόμενη με τις σύγχρονες επιστημονικές απαιτήσεις και διεθνείς πρακτικές – συνεχίζει συστηματικά να ελέγχει και να μελετά τα όρια ταχύτητας στους κυκλοφοριακούς άξονες , ειδικά αυτά που έχουν καθορισθεί αρκετά χρόνια πριν, προκειμένου να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες, στη κατεύθυνση καλύτερων συνθηκών οδικής ασφάλειας στην Αττική
Προτεραιότητά είναι η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και ταυτόχρονα η προστασία του περιβάλλοντος με στοχευμένες δράσεις, προσαρμοσμένες στις σύγχρονες οδικές ανάγκες.»

Α. Ακρίβος: Προτάσεις για την αντισεισμική θωράκιση και την πυροπροστασία της Θεσσαλίας

Για ακόμη μία φορά η παράταξη «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια» και ο επικεφαλής της, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, έθεσαν πολύ εύστοχες Επερωτήσεις κατά την διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτή τη φορά, η δραστήρια παράταξη έθεσε το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης και της πυροπροστασίας της Θεσσαλίας.
Αυτό που ξεχωρίζει την καλή δουλειά που γίνεται στην περιφερειακή παράταξη που ηγείται ο κ. Ακρίβος είναι πως δεν έθεσε απλά ερωτήματα ή άσκησε ανέξοδη αντιπολιτευτική κριτική προς την διοίκηση αλλά κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, κ. Κώστας Αγοραστός, αναγνώρισε την ουσία της παρέμβασης της παράταξης και δήλωσε πως είναι πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις και θα τεθούν υπόψη των αρμόδιων αρχών. Παράλληλα, κάλεσε τον επικεφαλής της παράταξης, κ. Ακρίβο να βοηθήσει σε αυτήν την διαδικασία.
Αναλυτικά, η Επερώτηση της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” για την αντισεισμική θωράκιση και την πυροπροστασία της Θεσσαλίας έχει ως εξής:

Το Πράσινο Κίνημα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Υγεία σε Ελλάδα και Ε.Ε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας το Πράσινο Κίνημα επισημαίνει ότι στο πρόγραμμα του κάνει λόγο για ένα Δημόσιο, Δωρεάν και Υψηλής ποιότητας Σύστημα Υγείας, κάνοντας τις απαραίτητες προσλήψεις, προσφέροντας αξιοπρεπείς όρους εργασίας και επιστημονικής εξέλιξης στο υγειονομικό προσωπικό και δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Για εμάς η Υγεία εντάσσεται στα Κοινά Αγαθά και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
Η κρίση της πανδημίας κατέδειξε ότι τα νεοφιλελεύθερα μοντέλα ιδιωτικοποιημένης Υγείας χρεοκόπησαν και κατέρρευσαν. Αυτοί που προεκλογικά έλεγαν για ιδιωτικοποίηση της Υγείας οφείλουν να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους.

Το Πράσινο Κίνημα προτείνει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία στην Ελλάδα.
Ειδικότερα μετά τα τελευταία δεδομένα οι δημόσιες δαπάνες υγείας πρέπει να πάνε στο 7% του ΑΕΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

_________________
Νέα από το Πράσινο Κίνημα Vlcsna11

Οι καλύτερες τιμές στις διαφημίσεις: Διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας Δορυφορική, εδώ, με κόστος που ξεκινάει από 2 το κατώτερο και 36 € το ανώτερο το μήνα, συμπεριλαμβανομένου τού ΦΠΑ! Επικοινωνήστε με το egaleo1@yandex.com


Νέα από το Πράσινο Κίνημα 3_eaay31 Νέα από το Πράσινο Κίνημα 2_naya21 Νέα από το Πράσινο Κίνημα 6_sca24 

Νέα από το Πράσινο Κίνημα 10_y-s14 Νέα από το Πράσινο Κίνημα 5_eyaa24
privacy_tip Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
replyΑπάντηση στη Θ.Ενότητα