Μία... γερή δόση από "σαν σήμερα" A-aa_110
Ο Δημήτρης Μπεκιάρης με το Γιώργο Κούδα (1983)
Φωτογραφία της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (από το προσωπικό μου αρχείο)

Στις 7 Ιουνίου του 1956 ήρθε στον κόσμο ο έξοχος κεντρικός επιθετικός Δημήτρης Μπεκιάρης. Ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου έπαιξε στην Κόρινθο και ακολούθως στην ομάδα μας (από το καλοκαίρι του 1983) σε Α', Β' και Γ' Εθνική. Υπήρξε ένας πολύ σπουδαίος σκόρερ, όπως και πολύ-αθλητής (ασχολήθηκε σε υψηλό επίπεδο με υδατοσφαίριση, μπάσκετ και βόλεϊ). Σήμερα ζει μόνιμα στο Λουτράκι.
 
Μία... γερή δόση από "σαν σήμερα" Oe_eie10

"Τραγωδία" στην παράταση!

Στις 7 Ιουνίου του 1981 το Αιγάλεω ηττήθηκε στην παράταση του αγώνα «μπαράζ» που έδωσε με αντίπαλο τη Ρόδο (για μια θέση στην Α’ Εθνική), στο γήπεδο του Ηρακλείου Κρήτης με σκορ 1-0.
Το γκολ σημειώθηκε στο 1ο λεπτό του β' ημιχρόνου της παράτασης (106') από τον αείμνηστο Κώστα Παπαοικονόμου. Η ομάδα μας έχασε τουλάχιστον δύο φορές να πάρει εκείνη την νίκη, όπως στις φάσεις στο τέλος του κανονικού αγώνα και της παράτασης, με ισάριθμες κεφαλιές του Χατζησκουλίδη, που εξουδετέρωσε την τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας Δοξάκης. Επίσης, δοκάρι είχε ο Μανώλης Αραμπατζής. Θλιβερά έκτροπα (όπως και στο ματς στο Αιγάλεω, που νικήσαμε 3-2) έλαβαν χώρα λίγο πριν την έναρξη της δραματικής αναμέτρησης. Χτυπήθηκε ύπουλα και ομαδικά ο Χατζησκουλίδης, ο οποίος αγωνίστηκε με εγκεφαλική διάσειση επί 120 λεπτά (!), ενώ ο πρόεδρος του "Σίτυ" Ιωάννης Καραμπατέας δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι και λιποθύμησε. Η Ρόδος έπαιξε πιο πρακτικά, αλλά το Αιγάλεω απώλεσε τις πιο χαρακτηριστικές ευκαιρίες. Στις εξέδρες σημειώθηκαν εκτεταμένα έκτροπα μεταξύ Αιγαλιωτών και Ροδίων, τους οποίους είχαν βάλει να καθίσουν πλάι-πλάι. Δε συνάντησε προβλήματα η διαιτησία των τριών κορυφαίων Ελλήνων ρέφερι της εποχής (Αντώνης Βασσάρας διαιτητής, με επόπτες τους Νίκο Ζλατάνο και Βασίλη Βουράκη) που ορίστηκαν να διευθύνουν τη συνάντηση.

Παλικαρίσια ισοπαλία στη «Λεωφόρο»!
Στις 8 Ιουνίου του 1969 το Αιγάλεω αναδείχθηκε ισόπαλο εκτός έδρας με σκορ 1-1 με τον Παναθηναϊκό για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ που πέτυχε ο έξοχος Πρόδρομος Κυριακίδης, πρώην παίκτης των "πρασίνων".
 
Μία... γερή δόση από "σαν σήμερα" Xrysos10Ο Γιάννης Χρυσοστόμου.

Στις 9 Ιουνίου του 1949 γεννήθηκε ο υπέροχος επιθετικός άσσος του Αιγάλεω Α.Ο. Γιάννης Χρυσοστόμου, στον οποίο ευχόμαστε τα χρόνια πολλά!!! Ήταν στέλεχος επί πολλά έτη της καλύτερης ομάδας του Αιγάλεω όλων των εποχών, όπου αναδείχτηκε σε έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό σκόρερ. Παράλληλα, εργάστηκε επί πολλές δεκαετίες στην πόλη μας ως χρυσοχόος. Πάντα ευγενής και χαμογελαστός, έχει μόνο φίλους.
 
«Κατεσφαγιάσθη το Αιγάλεω»!
Αυτός ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Αθλητικούς Ηχούς της 10ης Ιουνίου του 1954, αφού την προηγούμενη ημέρα (9 Ιουνίου) η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 1-0 στο γήπεδο του Π.Α.Ο. από τον Αστέρα Αθηνών στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα «διαβάθμισης», εξαιτίας ενός άκυρου γκολ που σημείωσε (με το χέρι) ο Λουϊζίδης! Όλο το γήπεδο είδε την διπλή παράβαση (πρώτα κοντρόλ και εν-συνεχεία προώθηση της μπάλας στα δίχτυα του Αντύπα) εκτός από τον διεθνή διαιτητή (!!!) Βασίλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος εμφανέστατα εκείνη την ημέρα εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Η τότε διοίκηση Βγενόπουλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών προτιμούσε στην Α' Κατηγορία της Αθήνας τον "γαλαζοαίματο" Αστέρα Αθηνών της περιοχής Γκύζη (αργότερα συγχωνεύτηκε με τον Α.Ο. Ζωγράφου προς δημιουργία του Αστέρα Ζωγράφου) και όχι το Αιγάλεω, που εκπροσωπούσε μία λαϊκή εργατούπολη... Όμως υπήρξε και συνέχεια σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση-σκάνδαλο!

_________________
"Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι που κουβαλούν ιδέες. Και τότε κάθε ιδέα παίρνει το σχήμα εκείνου που την κουβαλά".

Νίκος Καζαντζάκης