Δημοσιεύτηκε στο: Sat News
Iνδικός πύραυλος εκτόξευσε 36 δορυφόρους OneWeb
Το ισχυρότερο όχημα εκτόξευσης της Ινδίας Mk. 3 (GSLV Mk.3) εκτόξευσε με επιτυχία 36 δορυφόρους από το διαστημικό λιμάνι Sriharikota για την OneWeb, η οποία κατασκευάζει ένα στόλο δορυφόρων για ευρυζωνικές επικοινωνίες χαμηλής καθυστέρησης σε χαμηλή τροχιά της Γης.

Αυτή είναι η πρώτη εκτόξευση δορυφόρων OneWeb μετά την αναστολή των εκτοξεύσεων πυραύλων Soyuz μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 0:07 ώρα Ινδίας (18:37 CET), ένας ινδικός πύραυλος εκτοξεύτηκε με επιτυχία, μεταφέροντας 36 διαδικτυακούς δορυφόρους OneWeb. Ο βαρύτερος πύραυλος του Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας της Ινδίας (ISRO) υπήρξε ορόσημο για την Ινδική Διαστημική Υπηρεσία, καθώς αυτός ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει το βαρύτερο ωφέλιμο φορτίο των 5796 κιλών. Αυτή ήταν η πρώτη εμπορική αποστολή αυτού του πυραύλου.
Η ISRO θα επαναλάβει αυτήν την εκτόξευση στις αρχές του 2023 με μια άλλη παρτίδα δορυφόρων για το OneWeb.

Αυτή είναι η δέκατη τέταρτη εκτόξευση δορυφόρων OneWeb, ανεβάζοντας τον αριθμό των δορυφόρων του στόλου σε 462. Χάρη σε αυτήν την εκτόξευση, περισσότερο από το 70% του προγραμματισμένου στόλου των 648 δορυφόρων είναι ήδη διαθέσιμο για το LEO.

Οι δορυφόροι OneWeb διαχωρίστηκαν με επιτυχία από τον πύραυλο και αναπτύχθηκαν σε εννέα στάδια μέσα σε 1 ώρα και 15 λεπτά, με επιβεβαιωμένα σήματα και από τους 36 δορυφόρους.

πηγή: parabola.cz
 Iνδικός πύραυλος εκτόξευσε 36 δορυφόρους OneWeb  OneWeb_successfully_lifts_36_satellites-article

_________________
 Iνδικός πύραυλος εκτόξευσε 36 δορυφόρους OneWeb  3_eaay31