Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής Δημοκρατίας
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής ΔημοκρατίαςΣύνδεση


Ειδήσεις παντός τύπου, κυρίως από τα μέιλ που μας στέλνετε


descriptionAthens Voice ειδήσεις EmptyAthens Voice ειδήσεις

more_horiz
Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι απαντά για την κακοποίηση του 7χρονου και την «Κιβωτό του Κόσμου»
Πόσα παιδιά παραμένουν σήμερα στα νοσοκομεία


Athens Voice ειδήσεις Paidon_aglaia_kyriakouyιάδρομος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» :copyright: EUROKINISSI


Eπιλογές


Athens Voice ειδήσεις Nikos-aliagas-fotografies-pyrosvestes-gallia-kentriki

Φωτογραφια Nίκος Αλιάγας: Οι πυροσβέστες μπροστά στον φακό του για καλό σκοπό
Σταυρούλα Παναγιωτάκη

Athens Voice ειδήσεις Leoforos-vasilisis-sofias

Life in Athens Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: Το χρονικό της πρώτης «ευρωπαϊκής λεωφόρου» της πόλης
Τάνια Σκραπαλιώρη

Athens Voice ειδήσεις Fotis-benardo-devasoundz-studios__1_

Μουσικη Εκεί που ηχογραφούνται τα αγαπημένα μας τραγούδια: Στα Devasoundz Studios με τον Fotis Benardo
Δημήτρης Αθανασιάδης

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η παραμονή παιδιών σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή, η κακοποίηση του 7χρονου και οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου»
Στην καταγγελία περί σεξουαλικής παρενόχλησης 7χρονου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και τα παιδιά που παραμένουν στα νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

«Όταν αναλάβαμε το 2019 δεν ξέραμε ούτε πόσα παιδιά είναι ούτε στα ιδρύματα ούτε στα νοσοκομεία. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να τα καταγράψουμε. Το 2019 βρήκαμε 340 παιδιά στα νοσοκομεία της Ελλάδας. Σήμερα στα νοσοκομεία της Αττικής είναι 72 και στο σύνολο της Ελλάδας είναι 76. Από τα 340 παιδιά στα 76 πέσαμε επειδή έχει γίνει μία πάρα πολύ εντατική δουλειά», δήλωσε στο OPEN η Δόμνα Μιχαηλίδου και πρόσθεσε: «Οι παραγγελίες του εισαγγελέα ότι ένα παιδί μπορεί να κακοποιείται άρα μπορεί να ελεγχθεί ιατρικά, πριν ξαναγυρίσει κι αν ξαναγυρίσει στη βιολογική του οικογένεια έχουν υπερπολλαπλασιαστεί. Αυτό, είναι πρόβλημα από τη μία, κέρδος από την άλλη, επειδή πραγματικά σημαίνει ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και μιλάει περισσότερο. Και όσο μιλάει περισσότερο ο κόσμος τόσο θα προλαμβάνουμε και θα αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις» σημείωσε.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις κακοποίησης


Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις κακοποίησης και εξήγησε: «Τα παιδιά αυτά πρέπει να κάνουν τον έλεγχο για το αν έχουν κακοποιηθεί. Ο έλεγχος αυτός κρατάει από μία εβδομάδα μέχρι 10 ημέρες και μετά υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να κρατήσει μέχρι και έναν μήνα ίσως και λίγο παραπάνω για να δουν οι υπηρεσίες του δήμου και οι κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, αν μπορούν τα παιδιά σύμφωνα και με το βέλτιστο συμφέρον των ίδιων των παιδιών, να γυρίσουν στην ευρύτερη οικογένειά τους. Ναι, δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη την ταχύτητα που θέλαμε. Μέχρις ότου οι υπηρεσίες του δήμου και του νοσοκομείου αποκλείσουν το στενό ή ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, όπου τα παιδιά με τα στοιχεία που έχουμε, γυρίζουν στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον κατά 65%. Δεν μπορείς να κρατάς τα παιδιά αυτά, για μία ή δύο εβδομάδες σε μία δομή και επίσης χρειάζεται αυτό που ήδη έχουμε κάνει, να διαμορφώσουμε καλύτερους χώρους σε κάποια παιδιατρικά νοσοκομεία και ήδη στο Παίδων Πεντέλης έχει διαμορφωθεί ξενώνας που πλέον λειτουργεί, ο οποίος έχει χωρητικότητα μέχρι 12 παιδιά» τόνισε και πρόσθεσε: «Οι προνοιακές δημόσιες δομές έχουν να στελεχωθούν τόσο, πάνω από 20 χρόνια και λόγω της πανδημίας αν θέλετε, έχουμε καταφέρει ουσιαστικές στελεχώσεις δομών αυτών. Χρειάζονται και άλλες; Χρειάζονται. Γιατί όσο περισσότερους έχουμε στην παιδική προστασία τόσο καλύτερο, αλλά ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια δεν είχαμε τόσους ανθρώπους στις δομές μας. Κοιτάξτε αισιοδοξώ ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη και ότι δεν θα δημιουργηθούν τόσες καινούργιες νέες περιπτώσεις». 
«Από την άλλη είμαι κάπως εφησυχασμένη, από το ότι έχουν ανοίξει τα στόματα και σας λέω αυτό έχω συμβάλει νομίζω πολύ και εγώ η ίδια. Δεν φοβάμαι τίποτα, ό,τι είναι να ειπωθεί θα ειπωθεί και όποια κι αν είναι η δομή αυτή, αν έχουν υποστεί τα παιδιά κακοποίηση – παραμέληση θα πρέπει να στρωθεί η κατάσταση για τα υπόλοιπα παιδιά που παραμένουν στις δομές» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Σχετικό Άρθρο
Athens Voice ειδήσεις Akis-skertsos

Πολιτικη & Οικονομια Άκης Σκέρτσος: Οι κυβερνητικές δράσεις για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση
Newsroom 06.11.2022, 13:22

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι απαντά για τη σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου 

Η κ. Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια των δηλώσεων της αναφέρθηκε στην καταγγελία περί σεξουαλικής κακοποίησης 7χρονου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από μεγαλύτερο νοσηλευόμενο. Η υφυπουργός υποστήριξε ότι «ο 14χρονος ήταν τρεις μήνες στο νοσοκομείο και αυτό γιατί δύο δομές ιδιωτικές δεν είχαν αποδεχτεί τη μεταφορά του». 
Σχετικά με τις καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου», η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι έχει ενημέρωση και επικοινωνία «όσο το επιτρέπει ο νόμος με την Αστυνομία και με την Εισαγγελία. Ξέρω ότι κάνουν ότι περνά από το χέρι τους έτσι ώστε να λάβουν τις καταθέσεις όσο πιο ολοκληρωμένα και γρήγορα γίνεται από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Αν αληθεύει αυτή η υπόθεση, είναι μία τρανή απόδειξη για την ανάγκη αποϊδρυματοποίησης. Τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε δομές, πρέπει να είναι σε ανάδοχες οικογένειες, όταν δεν μπορούν να είναι με τη βιολογική ευρύτερη οικογένειά τους». 
Athens Voice ειδήσεις Wh-zNMWczYA

_________________
Athens Voice ειδήσεις 3_eaay31
privacy_tip Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
replyΑπάντηση στη Θ.Ενότητα