Δορυφορική
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Κοινωνική Δικτύωση
Κοινωνική Δικτύωση reddit      




Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του Δορυφορική στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας
Οι κορυφαίες λέξεις κλειδιά που έχουν επισημανθεί.
Ποστ με τις περισσότερες αντιδράσεις του μήνα
Δημοσιεύτηκε από Διαχειριστής στο Νίκο σ' ενδιαφέρει!
( 1 )
Νοέμβριος 2024
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Ημερολόγιο

Κορυφαίοι συγγραφείς
26412 Δημοσιεύσεις - 93%
1732 Δημοσιεύσεις - 6%
syndr (302)
302 Δημοσιεύσεις - 1%
48 Δημοσιεύσεις - 0%
25 Δημοσιεύσεις - 0%
3 Δημοσιεύσεις - 0%
3 Δημοσιεύσεις - 0%
2 Δημοσιεύσεις - 0%
Elytis (2)
2 Δημοσιεύσεις - 0%
JimFit (2)
2 Δημοσιεύσεις - 0%
Κορυφαίοι συγγραφείς της εβδομάδας
73 Δημοσιεύσεις - 97%
2 Δημοσιεύσεις - 3%
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 50Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η PanagiotisΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 30081 θέματασε 25778 θέματα
Σύνδεση

Πήγαινε κάτω
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 26412
Ημερομηνία εγγραφής : 29/10/2010
http://kafetzi-gr.webnode.gr

Beatles: Το πέμπτο «σκαθάρι» είναι… η τεχνητή νοημοσύνη Empty Beatles: Το πέμπτο «σκαθάρι» είναι… η τεχνητή νοημοσύνη

20/6/2023, 17:38
ΕΙΔΗΣΕΙΣΜΟΝΟ ΣΤΟ ERTNEWS.GRΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
20/06/23 05:14 μμ

Σύνταξη Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Beatles: Το πέμπτο «σκαθάρι» είναι… η τεχνητή νοημοσύνη The_Beatles_with_Jimmie_Nicol_916-5098-scaled-e1687262107708-768x506


Οι Beatles, τα θρυλικά «σκαθάρια», ξανά ενώνονται με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης για να χαρίσουν αξέχαστες στιγμές στους θαυμαστές τους αλλά και για να αναβιώσουν τη ροκ μουσική της δεκαετίας του ’60.
Oι οπαδοί των Fab Four συζητούν εδώ και έξι δεκαετίες για το ποιος δικαιούται τον τίτλο «πέμπτο μέλος των Beatles», με τους κορυφαίους υποψήφιους να κυμαίνονται από τον παραγωγό του συγκροτήματοςSir George Martin, μέχρι τον μάνατζέρ τουςBrian Epstein, και το άτυχο μέλος του συγκροτήματος που πέθανε στα 21 του χρόνιαStuart Sutcliffe. Ωστόσο ένας νέος υποψήφιος φαίνεται να κερδίσει τους παραπάνω και δεν είναι άλλος από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η αποκάλυψη του Sir Paul McCartney στην εκπομπή «Today» του BBC Radio 4 ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε στην ολοκλήρωση του «τελευταίου δίσκου των Beatles», με την εκτέλεση των φωνητικών του John Lennon, προμηνύει ότι θα πυροδοτήσει άλλη μια έντονη συζήτηση για την τεχνολογία που απειλεί να ταρακουνήσει τη μουσική όσο και το «I Want to Hold Your Hand» τη δεκαετία του ’60.
Κάποιοι ίσως ακούνε προφητικούς απόηχους του Lennon που τραγουδάει «nothing is real» στο «Strawberry Fields Forever». Αλλά για να επικαλεστούμε έναν άλλο στίχο από το κλασικό τραγούδι, δεν υπάρχει λόγος να κολλάμε στην πραγματικότητα. Οι Beatles θα μας δώσουν μια ακόμη ηχογράφηση που θα αγαπηθεί, ενώ θα επιστρέψουν εκεί που κάποτε ανήκαν: να ηγηθούν της τελευταίας μουσικής επανάστασης, μέσω του φαινομενικά κύκνειου άσματός τους.
Ο McCartney δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες αλλά η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν δημιούργησε κάτι από το πουθενά. Ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον, ο οποίος χρησιμοποίησε την εν λόγω τεχνολογία για να αποκαταστήσει όγκους παλαιού υλικού για το επικό ντοκιμαντέρ του 2021 «The Beatles: Get Back», κατάφερε αυτή τη φορά να «απεγκλωβίσει τη φωνή του Lennon από ένα κομμάτι κασέτας», σύμφωνα με τον McCartney.
Όπως σημειώνει το BBC, το “νέο” τραγούδι των Beatles που πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος είναι πιθανότατα το «Now and Then». Η μπαλάντα ήταν μεταξύ των αυτοσχέδιων demo του Lennon που έδωσε η Yoko Ono στον McCartney. Αλλά σε αντίθεση με το «Free as a Bird» και το «Real Love», τραγούδια που το συγκρότημα κατάφερε να ολοκληρώσει και να κυκλοφορήσει το 1995 και το 1996, οι Beatles σταμάτησαν να δουλεύουν το «Now and Then» και δεν το κυκλοφόρησαν ποτέ. Η μπάντα δέχτηκε κριτική για το γεγονός ότι κυκλοφόρησε δύο τραγούδια χρόνια μετά τη δολοφονία του Lennon το 1980. Αλλά απλά ακολουθούσαν τη μακροχρόνια πρακτική τους: Χρησιμοποιούσαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να διευρύνουν τα όρια της δημιουργικότητας τους.
Beatles: Το πέμπτο «σκαθάρι» είναι… η τεχνητή νοημοσύνη AP23142772698948-1024x902

(AP Photo/File)

Οι Beatles μερικές φορές έκαναν διπλή ηχογράφηση των φωνητικών. Λίγο πριν σταματήσουν τις περιοδείες τους το 1966, μετέτρεψαν το στούντιο ηχογράφησης σε ένα πραγματικό εργαστήριο τρελών επιστημόνων της μουσικής κάνοντας φωνητικά («Rain») και ενορχηστρώσεις με κιθάρα («I’m Only Sleeping») για να γεμίσουν το άλμπουμ ορόσημο του 1967 “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” με παράδοξες λούπες και άλλες καινοτομίες που άλλαξαν την πορεία της δημοφιλούς μουσικής.
Το “Abbey Road”, το τελευταίο άλμπουμ που ηχογράφησαν οι Beatles, περιελάμβανε μερικές από τις πρώτες χρήσεις του συνθεσάιζερ Moog στη ροκ, μεταξύ άλλων στο “Here Comes the Sun”, το οποίο κατέγραψε το ένα δισεκατομμύριο προβολές στο Spotify τον περασμένο μήνα.
Ο εναγκαλισμός του γκρουπ με την τεχνολογία και τον πειραματισμό αποτελεί βασικό συστατικό στα τραγούδια που ακούγονται τόσο φρέσκα στα νέα αυτιά, όσο και όταν κυκλοφόρησαν πριν από δεκαετίες. Παρόλα αυτά, το να βλέπεις το «AI» (Artificial intelligence) σε έναν τίτλο με το «The Beatles» είναι ενοχλητικό ειδικά εν μέσω ανησυχιών για την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία.
Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, στα χέρια, του Jackson και του McCartney, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ένα εργαλείο που ασκεί μαγεία. Το διαδίκτυο γεμίζει γρήγορα με τραγούδια που έχουν δημιουργηθεί από μηχανές και περιέχουν τις συνθετικές φωνές των Beatles και άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών, μάλιστα ορισμένα από τα ψηφιακά παρασκευάσματα είναι ενοχλητικά μηχανικά, ενώ άλλα είναι ανατριχιαστικά ενδιαφέροντα, καθώς η τεχνολογία πρόκειται να γίνεται όλο και καλύτερη.
Ο McCartney και ο Ringo Starr έχουν αποδειχθεί προσεκτικοί διαχειριστές της δουλειάς του συγκροτήματος, υποστηρίζοντας το ντοκιμαντέρ του Jackson και τα remixes των άλμπουμ που προσφέρουν νέες ματιές στη δημιουργική διαδικασία των Beatles.
Ας ελπίσουμε ότι οι επιζώντες Beatles, η Ono και η Olivia, γυναίκα του George Harrison, θα καταστήσουν σαφείς τις επιθυμίες τους για τη διατήρηση της κληρονομιάς του συγκροτήματος στη νέα γενιά και θα αφήσουν περιθώρια για μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις, τόσο αδιανόητες γι’ εμάς σήμερα, όσο θα ήταν η τεχνητή νοημοσύνη για τέσσερα αγόρια της εργατικής τάξης στο Λίβερπουλ του 1940.
Πηγή: CNN

_________________
Beatles: Το πέμπτο «σκαθάρι» είναι… η τεχνητή νοημοσύνη 3_eaay31
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης