Αίτημα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για συζήτηση προ ΗΔ στο ΠΕ. ΣΥ. στις 9/10 το θέμα της κάλυψης της μεταφοράς όλων των μαθητών

Τεράστιο πρόβλημα στη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία αντιμετωπίζουν χιλιάδες μαθητές ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων. Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες συλλόγων γονέων και συλλόγων εκπαιδευτικών σχετικά με την μη κάλυψη της μετακίνησης των μαθητών σε ειδικά, καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία αλλά και την ανυπαρξία δρομολογίων για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων από τις δομές στα σχολεία που είναι εγγεγραμμένα.
Η ανυπαρξία της μεταφοράς των μαθητών έχει ως αποτέλεσμα :
- να υπάρχουν παιδιά που αδυνατούν να πάνε στο σχολείο και χάνουν όλη αυτή την περίοδο τα μαθήματα τους όπως στις περιπτώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες και των προσφυγόπουλων. Τα προσφυγόπουλα που για ευνόητους λόγους αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στη μετακίνηση τους δεν μπορούν να φτάσουν στα σχολεία τους καθώς καταργήθηκαν τα δρομολόγια τα οποία μέχρι πέρσι υπήρχαν για τη μεταφορά τους από και προς τις δομές (πχ Ελαιώνας, δομή Σουνίου στο Λαύριο κλπ).
- να αντιμετωπίζουν τα παιδιά κινδύνους κατά την μετακίνηση τους προς το σχολείο είτε να επιβαρύνονται με το κόστος της μετακίνησης οι οικογένειες.
Παρά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη ότι: «θα εξαλειφθεί και το τελευταίο πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει στη μεταφορά των μαθητών. Η ασφάλεια και η απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών αποτελούν ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για την Περιφέρεια», το πρόβλημα παραμένει άλυτο για πολλές περιπτώσεις μαθητών.
Το πρόβλημα είναι υπερεπείγον καθώς πέρα από το ένα μήνα που ήδη χάθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος με τις νέες προβλεπόμενες θεσμικές ρυθμίσεις για τη σύσταση νέων δρομολογίων να καθυστερήσει ακόμα και μήνες η δυνατότητα έναρξης δρομολογίων.
Ζητάμε να μας ενημερώσει η περιφερειακή αρχή για τις μέχρι τώρα ενέργειες της και πως έχει δρομολογήσει την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων για την άμεση λύση του προβλήματος. Ιδιαίτερα για τα προσφυγόπουλα και τα δρομολόγια από τις δομές να μας ενημερώσει για το συντονισμό των ενεργειών με το Υπ Παιδείας – το οποίο είναι συνυπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στην κάλυψη της μετακίνησης προσφυγόπουλων.
Επισυνάπτουμε ενδεικτικά ορισμένες αποφάσεις εκπαιδευτικών σωματείων και συλλόγων γονέων:
Σύλλογος Παρθενώνας, Για τον αποκλεισμό των προσφύγων μαθητών από τα σχολεία
Σύλλογος Κ. Σωτηρίου, Για τον αποκλεισμό των προσφύγων μαθητών και μαθητριών από την εκπαίδευση
Σύλλογος Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, Στο ίδιο έργο θεατές...Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
Αλεξίου Έλλη
Τουλγαρίδης Κώστας

_________________
Αίτημα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για συζήτηση προ ΗΔ στο ΠΕ. ΣΥ. στις 9/10 το θέμα της κάλυψης της μεταφοράς όλων των μαθητών 3_eaay31