Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής Δημοκρατίας
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής ΔημοκρατίαςΣύνδεση


Ειδήσεις παντός τύπου, ξεκινώντας από τα mail μας


descriptionΣημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στη διαδικτυακή συζήτηση «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου» (29.10.2020) EmptyΣημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στη διαδικτυακή συζήτηση «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου» (29.10.2020)

more_horiz
Δελτίο Τύπου-Σημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στη διαδικτυακή συζήτηση «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου» (29.10.2020)

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα να απαντήσει συντεταγμένα απέναντι στην απόλυτη καταιγίδα»«Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, πολλή δουλειά και πολύ μεγάλη σοβαρότητα, ώστε συντεταγμένα να αντιμετωπίσουμε την κρίση ως κοινωνία και οικονομία. Και βέβαια να μη χάσουμε έστω και ένα ευρώ από αυτά που μπορούμε να παράγουμε προς χάριν λαϊκιστικών αντιλήψεων ή fake news», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη διαδικτυακή συζήτηση «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου», που διοργάνωσε το ΕΚΟΠΔΑ του ΕΚΠΑ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός χαρακτήρισε το ιδιαίτερα πιεστικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα το 2020 ως την «απόλυτη καταιγίδα», δεδομένου ότι η χώρα αντιμετωπίζει τρεις παράλληλες κρίσεις- εθνική, υγειονομική και οικονομική. Παρ’ όλα αυτά, όπως επισήμανε, η χώρα μας επιδεικνύει αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα απέναντι στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αφού τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι περνάμε κάτω από τον πήχη των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ύφεση του 2020.

Μάλιστα, σχολίασε την εμπιστοσύνη που συνεχίζουν να δείχνουν οι Έλληνες προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά την οικονομική κρίση, γεγονός που προσδίδει στοιχεία πολιτικής σταθερότητας στο πολιτικό μας σύστημα και γεμίζει την κυβέρνηση με μεγαλύτερη ευθύνη απέναντί τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να μπει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και να πιάσει το νήμα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Πράσινης Ανάπτυξης, «αρκεί να ρίξουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό τον τομέα μας και να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε το φυσικό μας περιβάλλον και τις δυνατότητες των Ελλήνων. Να δημιουργήσουμε πρώτα από όλα τις συνθήκες της κοινωνικής συνοχής, αντοχής και αντίστασης της εθνικής οικονομίας Να μην κοιτάζουμε αναπτυξιακά μοντέλα της δεκαετίας του ‘70 και του ’80, τα οποία δεν μπορούν να ισχυροποιήσουν τη θέση μας μετά την κρίση».

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη αποφασίζει να καταφύγει σε εργαλεία αμοιβαιοποίησης του χρέους, ενώ η Ελλάδα είναι από τις πλέον ευνοημένες χώρες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η δική μας ήταν μια διαπραγμάτευση που τελικά έφερε αποτελέσματα». Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα σκοπεύει άμεσα να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αξιοποίηση αυτών των χρημάτων, ώστε να είναι από τις πρώτες χώρες το πρόγραμμα των οποίων θα εγκριθεί.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει η επιστημονική κοινότητα για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας, ιδίως με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της ευστροφίας των Ελλήνων. «Αν αφήσουμε την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών στην διασπορά ψευδών ειδήσεων, ιδίως σε ό, τι αφορά την πανδημία, πολύ φοβάμαι ότι θα βρεθούμε μπροστά σε μία κοινωνία βαθιά διχασμένη», κατέληξε.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Καθηγητής Μακροοικονομικής Ανάλυσης του ΕΚΠΑ Ν. Μαραβέγιας, ο Πρόεδρος ΚΕΠΕ, Καθηγητής Π. Λιαργκόβας, ο Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κ. Κόλλιας και ο Λέκτορας Δημοσίων Πολιτικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Χ. Χρυσομαλλίδης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νεκτάριος Νώτης.

_________________
Σημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στη διαδικτυακή συζήτηση «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου» (29.10.2020) Vlcsna11

Οι καλύτερες τιμές στις διαφημίσεις: Διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας Δορυφορική, εδώ, με κόστος που ξεκινάει από 2 το κατώτερο και 36 € το ανώτερο το μήνα, συμπεριλαμβανομένου τού ΦΠΑ! Επικοινωνήστε με το egaleo1@yandex.com


Σημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στη διαδικτυακή συζήτηση «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου» (29.10.2020) 3_eaay31 Σημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στη διαδικτυακή συζήτηση «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου» (29.10.2020) 2_naya21 Σημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στη διαδικτυακή συζήτηση «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου» (29.10.2020) 6_sca24 

Σημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στη διαδικτυακή συζήτηση «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου» (29.10.2020) 10_y-s14 Σημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στη διαδικτυακή συζήτηση «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου» (29.10.2020) 5_eyaa24
privacy_tip Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
replyΑπάντηση στη Θ.Ενότητα