Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας παντού

«Αν νομίζει κάποιος ότι η Ελλάδα θα λέει διαφορετικά πράγματα στο εξωτερικό και διαφορετικά στο εσωτερικό πλανάται. Οι εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της αλήθειας παντού. Διεκδικούμε το δίκιο μας με σοβαρότητα και ευπρέπεια. Θέλουμε πάντοτε το διάλογο, αλλά δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές μας».

Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Ρώμη που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, με αφορμή την κοινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια και του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το μήνυμα το οποίο εστάλη και από τον Έλληνα υπουργό είναι ότι πρέπει να υπάρξει αποφυγή μονομερών προκλητικών ενεργειών από την Άγκυρα που άλλωστε είναι βασική προϋπόθεση που έχει θέσει και η ΕΕ στην Τουρκία για την εξομάλυνση των ευρώτουρκικών σχέσεων. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών. «Θα ήταν το αντίστροφο αν αντί για σύγκρουση λόγων, βλέπαμε σύγκρουση στο πεδίο. Τότε θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να συγκρουόμαστε έστω και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αναδεικνύοντας τις διαφορές μας αλλά βρίσκοντας τελικά έναν τρόπο ώστε να προχωρήσουμε μπροστά» πρόσθεσε.Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/daPpLGhZm0I

_________________
Δελτίο Τύπου - Σημεία συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα (15.04.21) 3_eaay31