Καλησπέρα,
σας αποστέλλουμε την Τοποθέτηση της Βουλευτή Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χαράς Καφαντάρη, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».
Ακολουθεί το βίντεο και ολόκληρη η τοποθέτηση.
https://youtu.be/Ve85gn-wdfU
Μάταια προσπάθησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας πριν, μετά από το σεμινάριο για το δίκαιο του αίματος που μας έκανε, να στρέψει τη συζήτηση για το εν λόγω σοβαρό σχέδιο νόμου που συζητάμε αλλού και όχι στην πραγματική ουσία, προσπαθώντας ουσιαστικά να καλύψει -αν θέλετε- άλλη μία κυβίστηση της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής την οποία ακολουθεί και στο νομοθετικό τομέα ενάμισι-δύο χρόνια τώρα που είναι Κυβέρνηση.
Διότι πραγματικά, κυρίες και κύριοι Βουλευτές και όσοι μας ακούν, έχουμε μία Κυβέρνηση, η οποία διαρκώς αυτοαναιρείται. Ψηφίζει νόμους, δεν τους εφαρμόζει. Μετά αλλάζει, με τροπολογίες, αλλάζει με καινούργιους νόμους ό,τι έχει ήδη ψηφίσει. Είναι μια Κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίζεται ουσιαστικά από επικοινωνία, σχέδια, εξαγγελίες.
Εξαγγελίες χθες έκανε πάλι ο κ. Μητσοτάκης και θέλω να αναφερθώ σε κάτι επίκαιρο αυτών των ημερών. Εξαγγελίες έκανε και στην Πολιτική Προστασία που επισκέφτηκε χθες. Διαπίστωσε μετά από τέσσερις μήνες ότι υπάρχουν ακόμα κορμοί δέντρων και συσσωρευμένη βιομάζα στις περιοχές μετά τη «Μήδεια», η οποία όπως ξέρουμε έγινε στις αρχές του Φλεβάρη, και εξήγγειλε πάλι καινούργια μέτρα επιτήρησης για το μεγάλο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας.
Όμως, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ψήφισε νόμο το Φλεβάρη του 2020 για το εθνικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων, νόμο τον οποίο ένα μήνα μετά από το Φλεβάρη τον έβαλε στην άκρη και λειτουργεί η αντιπυρική προστασία και ο σχεδιασμός με νόμους του 2003 και είχαμε αυτά τα οικτρά αποτελέσματα, τα σοβαρά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής, με 72.000 περίπου καμένα στρέμματα γης, που έδειξαν και την ανεπάρκεια του μηχανισμού, πέρα από τις εξαγγελίες και ό,τι ακούσαμε και από τον αρμόδιο Υφυπουργό.
Έτσι λοιπόν και στο εν λόγω σχέδιο νόμου συζητάμε το ευαίσθητο ζήτημα -γιατί πρόκειται για ευαίσθητο ζήτημα το θέμα της ψήφου- των αποδήμων, των συμπατριωτών μας ανά την υφήλιο. Και ενώ ο ν.4648 ψηφίστηκε το 2019 και ψηφίστηκε με σημαντική πλειοψηφία Βουλευτών σχεδόν διακόσιους ενενήντα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός πανηγύριζε θα έλεγα ή μάλλον τον παρουσίαζε σαν μια από τις μεγάλες θεσμικές τομές στην μεταπολίτευση, έρχεστε σήμερα και τον αλλάζετε. Στην πραγματικότητα ήταν και για εμάς ένας δύσκολος συμβιβασμός που έγινε μεταξύ των κομμάτων τότε για να λυθεί μία εκκρεμότητα από το 1975, να γίνει πράξη μία δέσμευση του Συντάγματος που εκκρεμούσε.
Σήμερα όμως, χωρίς καμία διαβούλευση, η πρόταση έχει τροποποιηθεί με αυτό που συζητάμε. Ο νόμος ο συγκεκριμένος του 2019 που ανέφερα δεν έχει εφαρμοστεί και μάλιστα –όπως είπα- προέκυψε από έναν συμβιβασμό μεταξύ των κομμάτων. Γιατί; Φταίει η αποτυχία εφαρμογής του νόμου; Επειδή παρόλο που η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα λειτουργεί από τον Φεβρουάριο οι αιτήσεις είναι λίγες εκατοντάδες και οι εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους είναι επίσης λίγες; Θέλετε, κύριε Υπουργέ να ξεφύγετε από την υποχρέωση να εφαρμόσετε τον νόμο που συμφωνήθηκε σχεδόν ομόφωνα τον Δεκέμβρη του 2019; Ή δεν θέλετε να χρεωθείτε μία αποτυχία; Ή θέλετε ουσιαστικά να αλλάξετε την ατζέντα από τα κρίσιμα θέματα της πανδημίας, της οικονομίας, της πρόσφατης πυρκαγιάς που ανέφερα και όλα αυτά;
Διότι και οι δημοσκοπήσεις πέρα από τα ποσοστά που δίνουν στα δύο μεγάλα κόμματα και τη διαφορά, έχουν κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά από τα οποία δεν μπορεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ξεφύγει. Η δυσαρέσκεια του κόσμου και για τη διαχείριση της πανδημίας και για τα εργασιακά και ενόψει του νέου νομοσχεδίου που θα φέρετε στην Βουλή, δείχνει ότι τελικά είστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Η δυσαρέσκεια αυξάνει.
Θέλετε λοιπόν ψήφους πιθανόν που χάνετε στο εσωτερικό της χώρας μας, να τις καλύψετε με την ψήφο των ομογενών; Συμπολίτες μας είναι και πραγματικά εμείς ήμασταν ανέκαθεν υπέρ του εξής: Να ψηφίζουν όλοι απόδημοι χωρίς περιορισμούς, με δικαίωμα άμεσης εκλογής εκπροσώπων τους σε ειδικές εκλογικές περιφέρειες εξωτερικού, η ψηφοφορία να γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και επομένως το αποτέλεσμα να μην επηρεάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στο εσωτερικό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κόμμα που σύστησε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων και δεν κατέθεσε τη δική του κομματική πρόταση. Κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στην αναθεώρηση του Συντάγματος χωρίς την οποία δεν θα υπερψηφιζόταν ο νόμος για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων. Αν και θεωρούσαμε καλύτερη την χωρίς διακρίσεις δική μας πρόταση, υπερψηφίσαμε το 2019 τον νόμο που ανέφερα πριν που συγκέντρωσε σχεδόν διακόσιες ενενήντα ψήφους, γιατί θέλαμε να έχουν φωνή και ψήφο οι Έλληνες του εξωτερικού. Η πρότασή μας δίνει δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες της διασποράς χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, χωρίς να αλλοιώνεται η βούληση του Σώματος.
Εσείς όμως σαν Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιείτε δήλωση Βουλευτίνας μας ακριβώς για να καλύψετε – και φέρνετε αυτές τις αλλαγές- αυτό που ο κ. Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός, είχε πει στις 22/03 με τηλεδιάσκεψη με Έλληνες της Νότιας Αμερικής. Έλεγε: «Πιστεύω ότι θα επανέλθουμε στο νόμο αυτόν. Θα τον ενισχύσουμε ώστε να μπορείτε όσο θέλετε να συμμετέχετε στα κοινά της πατρίδας, να το κάνετε συμμετέχοντας στην διαδικασία ανάδειξης της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατατεθειμένη στην αναθεώρηση του Συντάγματος στην Βουλή στις 05/11/2018. Η πρότασή μας υιοθετεί το γαλλικό, το ιταλικό, το πορτογαλικό μοντέλο το οποίο αποτελεί κατά την Επιτροπή της Βενετίας τη βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική όπως παραδεχόταν και ο κ. Γεραπετρίτης, νυν Υπουργός Επικρατείας, σαν εισηγητής της εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Στον πυρήνα της πρότασής μας είναι να μπορούν οι απόδημοι να ψηφίζουν τους εκπροσώπους τους. Δυστυχώς όμως στον πυρήνα της δικής σας πρότασης είναι το κόμμα, κύριοι της Κυβέρνησης.
Συνοπτικά η πρότασή μας δίνει δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες της διασποράς χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, χωρίς να αλλοιώνει τη βούληση του εθνικού εκλογικού Σώματος. Εσείς τώρα αμφισβητείτε τον συμβιβασμό τον Δεκέμβρη του 2019 που ψηφίστηκε ο νέος νόμος με διακόσιες ενενήντα περίπου ψήφους. Εσείς υπονομεύετε με τη νομοθετική πρόταση που καταθέσατε, ενώ ξέρετε ότι δεν μπορεί να περάσει αυτός ο νόμος. Πιστεύω ότι εμπαίζετε τους αποδήμους. Οι Υπουργοί οφείλουν να εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζονται και όχι να αποποιούνται την ευθύνη εφαρμογής τους. Εσείς οι άριστοι της Κυβέρνησης πειραματίζεστε με νόμους και πολιτικές χωρίς σχεδιασμούς και στόχους, παρά μόνο το μικροπολιτικό συμφέρον.
Ευχαριστώ.
σας αποστέλλουμε την Τοποθέτηση της Βουλευτή Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χαράς Καφαντάρη, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».
- Μάταια προσπάθησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ να καλύψει άλλη μία κυβίστηση της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής που ακολουθεί και στο νομοθετικό τομέα όσο είναι Κυβέρνηση.
- Έχουμε μία Κυβέρνηση, η οποία διαρκώς αυτοαναιρείται. Ψηφίζει νόμους, δεν τους εφαρμόζει. – Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο νόμος 4662/2020 για την Πολιτική Προστασία που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο 2020 και έχει τεθεί σε αδράνεια, με συνέπειες τραγικές, όπως τα πρόσφατα αποτελέσματα της απώλειας 72000 περίπου στρεμμάτων γης στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική. –Αλλάζει με τροπολογίες, αλλάζει με καινούργιους νόμους ό,τι έχει ήδη ψηφίσει. Είναι μια Κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίζεται ουσιαστικά από επικοινωνία, σχέδια, εξαγγελίες.
- Έτσι και στο εν λόγω σχέδιο νόμου συζητάμε: Ενώ ο ν.4648 ψηφίστηκε το 2019 (ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί και μάλιστα προέκυψε από έναν συμβιβασμό μεταξύ των κομμάτων), και ο κ. Μητσοτάκης τον παρουσίαζε σαν μια από τις μεγάλες θεσμικές τομές στην μεταπολίτευση, σήμερα τον αλλάζετε χωρίς καμία διαβούλευση.
- Γιατί; Φταίει η αποτυχία εφαρμογής του νόμου; Θέλετε, κύριε Υπουργέ να ξεφύγετε από την υποχρέωση να εφαρμόσετε τον νόμο που συμφωνήθηκε σχεδόν ομόφωνα τον Δεκέμβρη του 2019; Ή δεν θέλετε να χρεωθείτε μία αποτυχία; Ή θέλετε ουσιαστικά να αλλάξετε την ατζέντα από τα κρίσιμα θέματα της πανδημίας, της οικονομίας, της πρόσφατης πυρκαγιάς;
- Επειδή η δυσαρέσκεια του κόσμου, και για τη διαχείριση της πανδημίας και για τα εργασιακά και ενόψει του νέου νομοσχεδίου, όπως δείχνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, αυξάνει; Θέλετε, λοιπόν, ψήφους πιθανόν που χάνετε στο εσωτερικό της χώρας μας, να τις καλύψετε με την ψήφο των ομογενών;
- Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κόμμα που σύστησε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων και δεν κατέθεσε τη δική του κομματική πρόταση: δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες της διασποράς χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, χωρίς να αλλοιώνεται η βούληση του Σώματος. Αν και θεωρούσαμε καλύτερη την χωρίς διακρίσεις δική μας πρόταση, υπερψηφίσαμε το 2019 τον ν.4648, γιατί θέλαμε να έχουν φωνή και ψήφο οι Έλληνες του εξωτερικού. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατατεθειμένη στην αναθεώρηση του Συντάγματος στην Βουλή στις 05/11/2018.
- Στον πυρήνα της πρότασής μας είναι να μπορούν οι απόδημοι να ψηφίζουν τους εκπροσώπους τους. Δυστυχώς όμως στον πυρήνα της δικής σας πρότασης είναι το κόμμα, κύριοι της Κυβέρνησης.
- Εσείς υπονομεύετε με τη νομοθετική πρόταση που καταθέσατε, ενώ ξέρετε ότι δεν μπορεί να περάσει αυτός ο νόμος. Εμπαίζετε τους αποδήμους. Οι Υπουργοί οφείλουν να εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζονται και όχι να αποποιούνται την ευθύνη εφαρμογής τους. Εσείς οι άριστοι της Κυβέρνησης πειραματίζεστε με νόμους και πολιτικές χωρίς σχεδιασμούς και στόχους, παρά μόνο το μικροπολιτικό συμφέρον.
Ακολουθεί το βίντεο και ολόκληρη η τοποθέτηση.
https://youtu.be/Ve85gn-wdfU
ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ) ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ:
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.Μάταια προσπάθησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας πριν, μετά από το σεμινάριο για το δίκαιο του αίματος που μας έκανε, να στρέψει τη συζήτηση για το εν λόγω σοβαρό σχέδιο νόμου που συζητάμε αλλού και όχι στην πραγματική ουσία, προσπαθώντας ουσιαστικά να καλύψει -αν θέλετε- άλλη μία κυβίστηση της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής την οποία ακολουθεί και στο νομοθετικό τομέα ενάμισι-δύο χρόνια τώρα που είναι Κυβέρνηση.
Διότι πραγματικά, κυρίες και κύριοι Βουλευτές και όσοι μας ακούν, έχουμε μία Κυβέρνηση, η οποία διαρκώς αυτοαναιρείται. Ψηφίζει νόμους, δεν τους εφαρμόζει. Μετά αλλάζει, με τροπολογίες, αλλάζει με καινούργιους νόμους ό,τι έχει ήδη ψηφίσει. Είναι μια Κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίζεται ουσιαστικά από επικοινωνία, σχέδια, εξαγγελίες.
Εξαγγελίες χθες έκανε πάλι ο κ. Μητσοτάκης και θέλω να αναφερθώ σε κάτι επίκαιρο αυτών των ημερών. Εξαγγελίες έκανε και στην Πολιτική Προστασία που επισκέφτηκε χθες. Διαπίστωσε μετά από τέσσερις μήνες ότι υπάρχουν ακόμα κορμοί δέντρων και συσσωρευμένη βιομάζα στις περιοχές μετά τη «Μήδεια», η οποία όπως ξέρουμε έγινε στις αρχές του Φλεβάρη, και εξήγγειλε πάλι καινούργια μέτρα επιτήρησης για το μεγάλο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας.
Όμως, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ψήφισε νόμο το Φλεβάρη του 2020 για το εθνικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων, νόμο τον οποίο ένα μήνα μετά από το Φλεβάρη τον έβαλε στην άκρη και λειτουργεί η αντιπυρική προστασία και ο σχεδιασμός με νόμους του 2003 και είχαμε αυτά τα οικτρά αποτελέσματα, τα σοβαρά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής, με 72.000 περίπου καμένα στρέμματα γης, που έδειξαν και την ανεπάρκεια του μηχανισμού, πέρα από τις εξαγγελίες και ό,τι ακούσαμε και από τον αρμόδιο Υφυπουργό.
Έτσι λοιπόν και στο εν λόγω σχέδιο νόμου συζητάμε το ευαίσθητο ζήτημα -γιατί πρόκειται για ευαίσθητο ζήτημα το θέμα της ψήφου- των αποδήμων, των συμπατριωτών μας ανά την υφήλιο. Και ενώ ο ν.4648 ψηφίστηκε το 2019 και ψηφίστηκε με σημαντική πλειοψηφία Βουλευτών σχεδόν διακόσιους ενενήντα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός πανηγύριζε θα έλεγα ή μάλλον τον παρουσίαζε σαν μια από τις μεγάλες θεσμικές τομές στην μεταπολίτευση, έρχεστε σήμερα και τον αλλάζετε. Στην πραγματικότητα ήταν και για εμάς ένας δύσκολος συμβιβασμός που έγινε μεταξύ των κομμάτων τότε για να λυθεί μία εκκρεμότητα από το 1975, να γίνει πράξη μία δέσμευση του Συντάγματος που εκκρεμούσε.
Σήμερα όμως, χωρίς καμία διαβούλευση, η πρόταση έχει τροποποιηθεί με αυτό που συζητάμε. Ο νόμος ο συγκεκριμένος του 2019 που ανέφερα δεν έχει εφαρμοστεί και μάλιστα –όπως είπα- προέκυψε από έναν συμβιβασμό μεταξύ των κομμάτων. Γιατί; Φταίει η αποτυχία εφαρμογής του νόμου; Επειδή παρόλο που η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα λειτουργεί από τον Φεβρουάριο οι αιτήσεις είναι λίγες εκατοντάδες και οι εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους είναι επίσης λίγες; Θέλετε, κύριε Υπουργέ να ξεφύγετε από την υποχρέωση να εφαρμόσετε τον νόμο που συμφωνήθηκε σχεδόν ομόφωνα τον Δεκέμβρη του 2019; Ή δεν θέλετε να χρεωθείτε μία αποτυχία; Ή θέλετε ουσιαστικά να αλλάξετε την ατζέντα από τα κρίσιμα θέματα της πανδημίας, της οικονομίας, της πρόσφατης πυρκαγιάς που ανέφερα και όλα αυτά;
Διότι και οι δημοσκοπήσεις πέρα από τα ποσοστά που δίνουν στα δύο μεγάλα κόμματα και τη διαφορά, έχουν κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά από τα οποία δεν μπορεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ξεφύγει. Η δυσαρέσκεια του κόσμου και για τη διαχείριση της πανδημίας και για τα εργασιακά και ενόψει του νέου νομοσχεδίου που θα φέρετε στην Βουλή, δείχνει ότι τελικά είστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Η δυσαρέσκεια αυξάνει.
Θέλετε λοιπόν ψήφους πιθανόν που χάνετε στο εσωτερικό της χώρας μας, να τις καλύψετε με την ψήφο των ομογενών; Συμπολίτες μας είναι και πραγματικά εμείς ήμασταν ανέκαθεν υπέρ του εξής: Να ψηφίζουν όλοι απόδημοι χωρίς περιορισμούς, με δικαίωμα άμεσης εκλογής εκπροσώπων τους σε ειδικές εκλογικές περιφέρειες εξωτερικού, η ψηφοφορία να γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και επομένως το αποτέλεσμα να μην επηρεάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στο εσωτερικό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κόμμα που σύστησε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων και δεν κατέθεσε τη δική του κομματική πρόταση. Κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στην αναθεώρηση του Συντάγματος χωρίς την οποία δεν θα υπερψηφιζόταν ο νόμος για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων. Αν και θεωρούσαμε καλύτερη την χωρίς διακρίσεις δική μας πρόταση, υπερψηφίσαμε το 2019 τον νόμο που ανέφερα πριν που συγκέντρωσε σχεδόν διακόσιες ενενήντα ψήφους, γιατί θέλαμε να έχουν φωνή και ψήφο οι Έλληνες του εξωτερικού. Η πρότασή μας δίνει δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες της διασποράς χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, χωρίς να αλλοιώνεται η βούληση του Σώματος.
Εσείς όμως σαν Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιείτε δήλωση Βουλευτίνας μας ακριβώς για να καλύψετε – και φέρνετε αυτές τις αλλαγές- αυτό που ο κ. Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός, είχε πει στις 22/03 με τηλεδιάσκεψη με Έλληνες της Νότιας Αμερικής. Έλεγε: «Πιστεύω ότι θα επανέλθουμε στο νόμο αυτόν. Θα τον ενισχύσουμε ώστε να μπορείτε όσο θέλετε να συμμετέχετε στα κοινά της πατρίδας, να το κάνετε συμμετέχοντας στην διαδικασία ανάδειξης της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατατεθειμένη στην αναθεώρηση του Συντάγματος στην Βουλή στις 05/11/2018. Η πρότασή μας υιοθετεί το γαλλικό, το ιταλικό, το πορτογαλικό μοντέλο το οποίο αποτελεί κατά την Επιτροπή της Βενετίας τη βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική όπως παραδεχόταν και ο κ. Γεραπετρίτης, νυν Υπουργός Επικρατείας, σαν εισηγητής της εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Στον πυρήνα της πρότασής μας είναι να μπορούν οι απόδημοι να ψηφίζουν τους εκπροσώπους τους. Δυστυχώς όμως στον πυρήνα της δικής σας πρότασης είναι το κόμμα, κύριοι της Κυβέρνησης.
Συνοπτικά η πρότασή μας δίνει δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες της διασποράς χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, χωρίς να αλλοιώνει τη βούληση του εθνικού εκλογικού Σώματος. Εσείς τώρα αμφισβητείτε τον συμβιβασμό τον Δεκέμβρη του 2019 που ψηφίστηκε ο νέος νόμος με διακόσιες ενενήντα περίπου ψήφους. Εσείς υπονομεύετε με τη νομοθετική πρόταση που καταθέσατε, ενώ ξέρετε ότι δεν μπορεί να περάσει αυτός ο νόμος. Πιστεύω ότι εμπαίζετε τους αποδήμους. Οι Υπουργοί οφείλουν να εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζονται και όχι να αποποιούνται την ευθύνη εφαρμογής τους. Εσείς οι άριστοι της Κυβέρνησης πειραματίζεστε με νόμους και πολιτικές χωρίς σχεδιασμούς και στόχους, παρά μόνο το μικροπολιτικό συμφέρον.
Ευχαριστώ.
Χαρά Καφαντάρη
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας
Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος
Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
https://www.facebook.com/charakafantari/
https://www.facebook.com/harakafantari
http://kafantari.com
E-mail: kafantari@parliament.gr
Τηλ: 210-3708388, 6978164252
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας
Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος
Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
https://www.facebook.com/charakafantari/
https://www.facebook.com/harakafantari
http://kafantari.com
E-mail: kafantari@parliament.gr
Τηλ: 210-3708388, 6978164252
_________________
- Χαρά Καφαντάρη: Αυτή είναι η Δεξιά, κομματοκρατία, ρουσφετολογία και διαρκής αυτοαναίρεση
- Χαρά Καφαντάρη: Η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα είναι συνταγματικό δικαίωμα
- Χαρά Καφαντάρη: Για άλλη μια φορά το Πυροσβεστικό Σώμα καλύπτει την έλλειψη σχεδιασμού και την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού
- Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ :Χαρά Καφαντάρη στο Politic.gr: «Απλώς παρακολουθούν την ακρίβεια, δεν παίρνουν μέτρα»
- Κι άλλη Καφαντάρη
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης