Πηγή: ΕΡΤ ΟΠΕΝ

Την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο στην Βρετανία άφησε 44χρονη πολυβραβευμένη ραδιοφωνική παρουσιάστρια του BBC. Η οικογένεια της Lisa Shaw υποστηρίζει ότι πέθανε αφού υπέστη θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου κατά του κορονοϊόυ της AstraZeneca.


Η 44χρονη παρουσιάστρια, όπως αναφέρει το BBC, πέθανε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (21/5) στο Royal Victoria Infirmary. Σύμφωνα με το BBC, οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας αναμένεται να διερευνήσουν περαιτέρω αν ο θάνατος της 44χρονης συνδέεται με τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επί του παρόντος, προσφέρει στους πολίτες κάτω από 40 ετών εναλλακτική λύση του εμβολίου AstraZeneca, μετά από αναφορές εξαιρετικά σπάνιας θρόμβωσης αίματος στον εγκέφαλο σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.


Ο κίνδυνος θρομβώσεων που συνδέεται με το εμβόλιο θεωρείται ότι είναι περίπου ένας στους 100.000 για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω. Ο κίνδυνος θανάτου σε οποιαδήποτε ηλικία λόγω ενός τέτοιου θρόμβου, έχει τεθεί περίπου σε έναν, ανά εκατομμύριο.

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) δήλωσε ότι τα οφέλη του εμβολίου Oxford AstraZeneca εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο προκαλεί τους θρόμβους, αλλά ότι η σύνδεση γίνεται όλο και πιο κοντινή.

_________________
«Βρετανία: Πέθανε 44χρονη παρουσιάστρια του BBC λίγες μέρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca» 3_eaay31