Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής Δημοκρατίας
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής ΔημοκρατίαςΣύνδεση


Ειδήσεις παντός τύπου, ξεκινώντας από τα mail μας


descriptionΜέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού EmptyΜέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού

more_horiz
«Ταξίδι της γνώσης στην ακριτική Ελλάδα»
2021-2024
Ιούνιος 2021 – Δ’ Αποστολή:
Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού & βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους Λέσβου

Αγαπητοί φίλοι,

Η Α’ Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού τον Μάρτιο 2021 στο 2/θ Δημοτικό Σχολείο Χυδήρων Λέσβου (https://gnl.gr/2021/03/proti-apostoli-technologikoy-exoplismoy-sto-2-th-dimotiko-scholeio-chydiron-lesvoy/), η Β’ Αποστολή τον Απρίλιο 2021 στο Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου Λέσβου (https://gnl.gr/2021/04/2021-deyteri-apostoli-technologikoy-exoplismoy-sto-dimotiko-scholeio-mantamadoy-lesvoy/) και η Γ’ Αποστολή τον Μάιο 2021 στο Δημοτικό Σχολείο Ξηρόκαμπου Λέρου (https://gnl.gr/2021/05/2021-triti-apostoli-technologikoy-exoplismoy-sto-dimotiko-scholeio-xirokampoy-leroy/) κάλυψαν πολύχρονες ελλείψεις αλλά και εκπαιδευτικές ανάγκες και αγκαλιάστηκε από το εκπαιδευτικό προσωπικό, την τοπική κοινωνία και τα τοπικά ΜΜΕ.

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επόμενη αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους Λέσβου. Η συγκίνηση που νιώθουμε και για αυτή την ενέργεια αλλά και η ευγνωμοσύνη σε όλους εσάς -που χάρις στην αλληλεγγύη και τη γενναιοδωρία σας καταφέρνουμε και υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα- είναι απερίγραπτες.

Το Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού με την οικονομική ενίσχυση που προσφέρατε όλοι εσείς αλλά και την αρωγή της εταιρείας Σαβράμης υλοποίησε και την τέταρτη αποστολή στο μακρινό σχολείο της Λέσβου και, συγκεκριμένα, απέστειλε:


1 Η/Υ ευγενικής προσφοράς της εταιρείας Σαβράμης
45 βιβλία για την δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου τα οποία αποτελούν ευγενική προσφορά του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού
2 χάρτες γεωφυσικούς και πολιτικούς οι οποίοι αποτελούν ευγενική προσφορά του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού


Η συνολική αξία του υλικού που απεστάλη στο σχολείο είναι 1.000 ευρώ.


Λίγα λόγια για το Δημοτικό σχολείο Κάτω Τρίτους Λέσβου

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους είναι ένα από τα μικρά επαρχιακά δημοτικά σχολεία της Λέσβου, με έντονη όμως εξωστρέφεια και πλούσια δράση με στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία.
Στεγάζεται σε ένα όμορφο επιβλητικό, πετρόκτιστο διατηρητέο κτίριο, στην τοπική κοινότητα του Κάτω Τρίτους, ένα επίγειο παράδεισο απαράμιλλου φυσικού κάλους, στον Κόλπο της Γέρας, σχετικά κοντά με την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη.
Το σχολείο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ως εξαθέσιο , ολοήμερο και είναι επανδρωμένο με όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών που προσφέρουν στους μαθητές μια ολοκληρωμένη και σφαιρική εκπαίδευση.
Σχολικές δράσεις
Οι μαθητές με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού έχουν αναπτύξει μία σειρά από καλές πρακτικές και υλοποιούν κάθε σχολική χρονιά ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της αγωγής υγείας.
Κάποιες από αυτές τις δράσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι:
-Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής . Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι μαθητές γνώρισαν τα τοπικά προϊόντα, δοκίμασαν παραδοσιακές συνταγές, πειραματίστηκαν στην κατασκευή τοπικών συνταγών, έφτιαξαν χυμούς και μαρμελάδα από τα φρούτα της αυλής μας.
Έφτιαξαν σχολικό λαχανόκηπο στην αυλή του σχολείου, με καλλιέργεια προϊόντων από τους ίδιους τους μαθητές, (μαρούλια, καρότα, κρεμμύδια κ.α.) . Τα παιδιά μετείχαν από την αρχή τη δράσης, φύτεμα προϊόντων, περιποίηση και εξωραϊσμός κήπου με της βοήθεια της εικαστικού του σχολείου, παραγωγή και χρήση. Σύνδεση με την τοπική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή. Κατασκευή συσκευασμένων προϊόντων από τα λαχανικά και φρούτα της αυλής όπως μαρμελάδες, λικέρ, γλυκά.
-Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ανάπτυξη δράσεων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές. Κάποιες από τις δράσεις που αναπτύχθηκαν είναι : ανακύκλωση, γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον του τόπου, προστασία της θάλασσας και καθαρισμός των ακτών, κομποστοποίηση οικιακών απορριμμάτων.
Το σχολείο είναι μέλος του δικτύου συνεργαζόμενων σχολείων της UNESCO ASPnet και μέλος των Οικολογικών Σχολείων , ενός δικτύου όπου μετέχουν σχολεία που έχουν να επιδείξουν πλούσια περιβαλλοντική δράση.
- Ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων και γνωριμία με την τοπική ιστορία. Οι μαθητές έχουν υλοποιήσει μία σειρά πολιτιστικών δράσεων που έχουν να κάνουν με τη διατήρηση των εθίμων του τόπου, αλλά και γνώση της τοπικής ιστορίας μέσα από επισκέψεις σε χώρους ιστορικής μνήμης, διαλέξεις και ομιλίες .
Το σχολείο στον τομέα αυτό, απέκτησε το πρώτο βραβείο στον περσινό πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα “Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” με συνεντεύξεις, ερευνητικές εργασίες και πληροφοριακό υλικό για το ιστορικό αυτό νησί και τη σχέση του με τη Λέσβο.
ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τα ακριτικά σχολεία

_________________
Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού Vlcsna11

Οι καλύτερες τιμές στις διαφημίσεις: Διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας Δορυφορική, εδώ, με κόστος που ξεκινάει από 2 το κατώτερο και 36 € το ανώτερο το μήνα, συμπεριλαμβανομένου τού ΦΠΑ! Επικοινωνήστε με το egaleo1@yandex.com


Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού 3_eaay31 Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού 2_naya21 Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού 6_sca24 

Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού 10_y-s14 Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού 5_eyaa24
privacy_tip Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
replyΑπάντηση στη Θ.Ενότητα