- ΕπισκέπτηςΕπισκέπτης
Φωτεινή επιγραφή στο όρος Αιγάλεω!
5/10/2018, 15:19
Σε συλλήψεις υπόπτων πολιτών μέσω της Ασφάλειας Πειραιά προχώρησαν οι αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας εποχής που φέρει ημερομηνία 4 Οκτωβρίου του 1947. Οι έρευνες της Αστυνομίας σχετίζονταν με τη φωτεινή επιγραφή που είχαν αναρτήσει άγνωστοι επί του όρους Αιγάλεω και που ήταν ορατή από πολλά χιλιόμετρα μακριά. Τα τρία γράμματα της επιγραφής ήταν τα αρχικά του "Ε.Α.Μ." ("Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο"), της Αντιστασιακής οργάνωσης που είχε ιδρυθεί τον πρώτο χρόνο της κατοχής (1941 - 1944) και που μεταπολεμικά αποτέλεσε "κόκκινο πανί" για τις ελληνικές κυβερνήσεις, καθώς πολλά μέλη της είχαν προσχωρήσει στις τάξεις του "Δ.Σ.Ε." ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα. Ο εμφύλιος πόλεμος -μία ακόμη τραγωδία για την πολύπαθη χώρα μας- ήταν εκείνη την εποχή στην κορύφωσή του.
- ΕπισκέπτηςΕπισκέπτης
Απ: Φωτεινή επιγραφή στο όρος Αιγάλεω!
5/10/2018, 16:11
5/10/2018, 17:58
Ο Δ.Σ.Ε. αναλύεται σε "Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας".
5/10/2018, 18:09
Admin έγραψε:Ο Δ.Σ.Ε. αναλύεται σε "Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας".
Πάτα "edit" και πρόσθεσε ο ίδιος την ανάλυση του ακρωνύμιου του στρατού της "Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης" του Κ.Κ.Ε. ("Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας") διότι εγώ αισθάνομαι πως απευθύνομαι σε... αναλφάβητους
Ε, μα δεν... "τρώγεσαι" πια, μωρ' αδερφάκι μου !!!
5/10/2018, 18:12
Το κάνω για να γίνεται... τζέρτζελο!!!
5/10/2018, 18:21
Admin έγραψε:Το κάνω για να γίνεται... τζέρτζελο!!!
Στο οποίο όμως, και μετέχουμε μόνο εσύ και εγώ :roll: Έτσι όμως δεν έχει χάρη
5/10/2018, 18:23
Είμαστε δυο, κάνουμε για 1500!!! Εσύ μεγαλοσυγγραφέας και μεγαλοϊστορικός ερευνητής, κι εγώ μεγαλοεκδότης, μεγαλοδημοσιογράφος (μ' αυτά παρηγοριέμαι)
5/10/2018, 18:25
Admin έγραψε:Είμαστε δυο, κάνουμε για 1500!!! Εσύ μεγαλοσυγγραφέας και μεγαλοϊστορικός ερευνητής, κι εγώ μεγαλοεκδότης, μεγαλοδημοσιογράφος (μ' αυτά παρηγοριέμαι)
Εσύ μπορεί, εγώ όμως όχι
Το ζητούμενο είναι η επικοινωνία, όχι ο μονόλογος των δυο μας...
5/10/2018, 18:29
Νίκο, τα βιβλία που έχεις βγάλει, εγώ θα ήθελα 300 χρόνια για να τα βγάλω. Δεν γράφεις μυθιστορήματα, κάνεις έρευνες.