Δολιοφθορά στις φιάλες οξυγόνου;;;;;;;;;;;
7/10/2021, 09:47
ΕΔΕ για δολιοφθορά (!!!) στις φιάλες οξυγόνου γεγονός που εάν αποδειχθεί, μεταφράζεται σε απόπειρα ανθρωποκτονίας!!! – «Προειδοποίηση» με ψεύτικο όνομα στο νέο Ουρολόγο να μην έρθει στην Κω – Τραγικές οι ελλείψεις σε όλους τους τομείς – Διαλυμένες κλινικές…
«Λειτουργούμε κάτω από το όριο ασφαλείας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτά τα ζητήματα κρύβουν πολύ σοβαρούς κινδύνους» δηλώνει στον «Σ» η πρόεδρος των εργαζομένων .
Πραγματικά, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Δεν τα χωράει ο νους αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Κω. Με το χέρι στην καρδιά αλλά και στο μυαλό, τολμάμε να πούμε ότι, το Νοσοκομείο μας βρίσκεται στο σημείο μηδέν!!!
Διαλυμένη η Ορθοπεδική Κλινική, διαλυμένη η Παθολογική, η Χειρουργική πνέει τα λοίσθια, το ίδιο η Παιδιατρική και η Νεφρολογική, τραγικές ελλείψεις στο Νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις παντού!!! «Λειτουργούμε κάτω από το όριο ασφαλείας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτά τα ζητήματα κρύβουν πολύ σοβαρούς κινδύνους» δηλώνει στον «Σ» η πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω Γαρυφαλιά Καρανάσιου.
Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ιδιώτες γιατροί αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο με «μπλοκάκι» και αυτό είναι κατανοητό διότι έχουν τη δική τους πελατεία και βέβαια, η ανάληψη ευθύνης είναι τεράστια.
Και μέσα σε αυτόν τον τραγέλαφο, το Νοσοκομείο έμεινε και χωρίς οξυγόνο. 40 φιάλες ως δια μαγείας, «εξαφανίστηκαν» μέσα σε τρεις ημέρες!!!
Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα και αποφασίστηκε να γίνει ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), διότι, δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη κατανάλωση για τόσο μικρό αριθμό νοσηλευομένων.
Να αναφέρουμε πως, ο έλεγχος της επάρκειας του οξυγόνου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη συντήρηση και τον έλεγχο των φιαλών, εάν λ.χ. υπάρχει διαρροή ή άλλο τι, είναι ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Σύμφωνα δε, με πληροφορίες του «Σ» υπήρξε αλληλογραφία για το θέμα, αλλά δυστυχώς, μέχρι σήμερα κρατείται επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενό της
Εύλογες οι απορίες που προκαλεί το γεγονός, όπως για παράδειγμα, πώς και πότε «καταναλώθηκε» το οξυγόνο και γιατί η έλλειψή του – η οποία δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα – προέκυψε τόσο ξαφνικά; Είχε ενημερωθεί εγκαίρως η διοίκηση ή όχι; Πώς υπάρχει σήμερα, με τόσο μικρό αριθμό νοσηλευόμενων, έλλειψη και χρειαζόμαστε δεύτερη γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου ενώ πριν δυο τρία χρόνια με δεκάδες πνευμονίες, ήταν επαρκείς οι ποσότητες; Επίσης, την περίοδο με αρκετούς ασθενείς με κορωνοϊό, γιατί δεν είχε παρατηρηθεί αυτή η αιφνίδια έλλειψη οξυγόνου;
Εν κατακλείδι: Περιμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο οφείλει η Διοίκηση του Νοσοκομείου να δημοσιοποιήσει και όχι να καταχωνιάσει όπως γίνεται μέχρι σήμερα με όλες τις ΕΔΕ σε όλους τους «χώρους»…
Να σημειώσουμε τέλος, πως επικοινωνήσαμε με τον Διοικητικό Διευθυντή και άμεσα προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας (η οποία έχει την ευθύνη του ζητήματος) Μιχάλη Παμπό, προκειμένου να πληροφορηθούμε εάν και πότε είχε ενημερώσει τη Διοίκηση για την έλλειψη οξυγόνου, τι του απάντησε η Διοίκηση και εάν έκανε ή δεν έκανε τις απαραίτητες κινήσεις και τελικά πώς προέκυψε αιφνιδίως το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως, ο κ. Παμπός αρχικά μας παρέπεμψε στον Διοικητή, ο οποίος έλλειπε και επιστρέφει σήμερα, ενώ στη συνέχεια μας είπε πως, πρέπει να πάρει την άδεια για να μιλήσει.
Λόγω της εκτύπωσης της εφημερίδας την Τετάρτη, γίνεται κατανοητό πως δεν ήταν δυνατή η καταγραφή της δικής του άποψης σε αυτό το φύλλο.
Ηλίας Χρυσόπουλος, μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κω:
«Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας»
Το μέλος της διοίκησης του Νοσοκομείου Ηλίας Χρυσόπουλος, επανέλαβε και στον «Σ» όσα είχε δηλώσει στο «Ράδιο Έκφραση». Δηλαδή ότι, η έλλειψη οξυγόνου οφείλεται σε δολιοφθορά.
Ερ: Κύριε Χρυσόπουλε, πώς στοιχειοθετείτε ότι έγινε δολιοφθορά με το οξυγόνο;
Η.Χ.: Είναι πάρα πολύ απλό. Όταν καταναλώνεις 5 φιάλες οξυγόνου το μήνα, σε τρεις μέρες μέσα αποκλείεται να κατανάλωσες 40.
Ερ: Σε ποιους θα κάνετε ΕΔΕ; Σε γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπούς εργαζόμενους;
Η.Χ.: Σε όλους είναι υπεύθυνοι για την φύλαξη του οξυγόνου.
Ερ: Υπάρχουν εργαζόμενοι που φυλάνε το οξυγόνο;
Η.Χ.: Βέβαια.
Ερ: Υπάρχει ασφάλεια δηλαδή;
Η.Χ.: Όχι ασφάλεια, αλλά είναι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το να παραγγέλνουν οξυγόνο, να το αντικαθιστούν, να το φυλάσσουν.
Ερ: Κύριε Χρυσόπουλε, εάν πράγματι έγινε δολιοφθορά όπως υποστηρίζετε, πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας…
Η.Χ.: Να ήταν μόνο αυτό… Να σας πω ότι, κάποιος πήρε τηλέφωνο τον Ουρολόγο που περιμέναμε, προσποιήθηκε τον Μανώλη Μπαλάσα και του είπε πως είναι αίτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου να αποσύρει την αίτησή του.
Ερ: Πώς το μάθατε αυτό;
Η.Χ.: Από τον ίδιο τον γιατρό, με πήρε τηλέφωνο όταν είχαμε διοικητικό συμβούλιο και μίλησε και με τον Μπαλάσα επιβεβαιώνοντας πως δεν ήταν αυτός που του τηλεφώνησε.
Ερ: Τελικά τι θα γίνει με τον γιατρό; Θα έρθει ή όχι;
Η.Χ.: Θα έρθει. Ετοιμάζει την οικοσκευή του.
Ερ: Πάντως, κύριε Χρυσόπουλε, το θέμα της δολιοφθοράς που καταγγείλατε, είναι πολύ σοβαρό. Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας.
Η.Χ.: Εννοείται ότι πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Θα οριστεί κάποιος γιατρός να κάνει την ΕΔΕ και το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.
Γαρυφαλιά Καρανάσιου, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω:
«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι επικίνδυνη»
«Είχαμε μια συνάντηση με τον Διοικητή για τις ελλείψεις που υπάρχουν – και το θέμα είναι πολύ σοβαρό – κάναμε ερώτηση σχετικά με τα οξυγόνα αλλά σαφής απάντηση δεν μας δόθηκε» δήλωσε στον «Σ» η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω Γαρυφαλιά Καρανάσιου, συμπληρώνοντας πως «δεν χρησιμοποίησε τον όρο “δολιοφθορά” ο Διοικητής. Μας είπε ότι κάτι προφανώς έχει συμβεί, χωρίς να γίνεται συγκεκριμένος, και ότι αυτό που θα πρέπει εμάς να μας απασχολεί είναι να έχουμε οξυγόνο και εφόσον έχουμε οξυγόνο στα Τμήματα, είναι δική του δουλειά να το ψάξει».
Σύμφωνα με την κ. Καρανάσιου, τη δήλωση που έκανε ο κ. Χρυσόπουλος θα πρέπει να την αιτιολογήσει. «Από πού προκύπτει η δολιοφθορά;» αναρωτήθηκε, εξηγώντας πως «εάν ανοίξει η βαλβίδα για να τρέξει το οξυγόνο, ακούγεται. Το τι διαχείριση κάνανε με τα οξυγόνα, πώς προέκυψε αυτή η έλλειψη, αυτό προϋποθέτει έλεγχο και για να κάνεις έλεγχο πρέπει να έχεις προσωπικό. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι και η Τεχνική Υπηρεσία έχει ελλείψεις και πως θα πρέπει το Νοσοκομείο να καλύπτεται επί 24ώρου βάσεως με προσωπικό» σημείωσε.
Η πρόεδρος των Εργαζομένων αναφέρθηκε και στην έλλειψη φύλαξης του Νοσοκομείου. «Έχουμε αναφέρει κατά καιρούς και την έλλειψη φύλαξης του χώρου. Δεν υπάρχει φύλαξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είτε με τα οξυγόνα, είτε με τους ασθενείς, είτε με το προσωπικό που πολλές φορές ερχόμαστε σε δύσκολη θέση με μεθυσμένους, ναρκομανείς, συγγενείς, με οτιδήποτε... Δεν υπάρχει 24ωρη φύλαξη στην είσοδο» μας είπε. Προκειμένου να γίνει κατανοητό το τι συμβαίνει, ανέφερε για παράδειγμα πως, η νοσηλεύτρια που είναι υπεύθυνη για τους ασθενείς θα πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει κάποιον που μπαίνει στο Νοσοκομείο και ζητάει ναρκωτικά. «Κλειδωνόμαστε, που λέει ο λόγος, μέσα στα Τμήματα και αν κάτι προκύψει, δεν έχουμε από πού να πάμε… Εάν γίνει μια επίθεση δεν είναι ένα σοβαρό ζήτημα; Δεν σας τα λέω όλα αυτά υποθετικά. Έχουν γίνει τέτοια περιστατικά, όπως επίσης έχουν χαθεί πράγματα και από τους συγγενείς και από το προσωπικό… Δεν είναι δική μας υπόθεση αυτή. Αυτό θα πρέπει να το λύσει η Διοίκηση» μας είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, τις χαρακτήρισε «τραγικές».
Εξηγώντας τι εννοεί, μας είπε: «Οι ελλείψεις αυτή τη στιγμή στα Τμήματα Προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, είναι τραγικές. Πέρα από το ιατρικό προσωπικό, για το οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή και ο Σύλλογος Γιατρών να μιλήσει καθαρά, να βγει και να πει το τι συμβαίνει. Κατά καιρούς μιλάμε και για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό γιατί θεωρούμε ότι είμαστε ένα κομμάτι παρόλο που είναι άλλος Σύλλογος. Κάνουν μπαλώματα, από άλλες Κλινικές να καλύψουν με γιατρούς… Το ίδιο συμβαίνει με το προσωπικό που έχουμε γίνει λάστιχο. Αυτή τη στιγμή, ούτε καλά προγράμματα βγαίνουν, δηλαδή, δεν μπορούν να βγουν άδειες, δεν μπορούν να βγουν ρεπό… Λειτουργούμε κάτω από το όριο ασφαλείας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτά τα ζητήματα κρύβουν πολύ σοβαρούς κινδύνους».
Προχωρώντας παραπέρα η κα Καρανάσιου, μας έδωσε παραδείγματα λειτουργίας κάποιων τμημάτων: «Δεν μπορεί να είναι μια μαία και να μην έχει τη δυνατότητα να πάει στην αίθουσα τοκετών επειδή είναι μία ή να πάει στο χειρουργείο ή να κατεβεί κάτω. Πάνω στην Κλινική που είναι τα μωρά, ποιος θα τα δει; Δεν μπορεί στην Παθολογική να γίνονται θεραπείες και να μην βγαίνει το προσωπικό ή στην Χειρουργική… Στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δεν έχουμε τη δυνατότητα να δεχτούμε άλλους ασθενείς να κάνουν αιμοκάθαρση λόγω έλλειψης προσωπικού. Όλα αυτά, ποιος θα τα λύσει;».
Τέλος, στο ερώτημα, τι απαντά ο Διοικητής σε όλες αυτές τις αναφορές, η κα Καρανάσιου δήλωσε: «Μας βγάζει μια λίστα προσωπικού που έχει ζητήσει από το υπουργείο, η οποία δεν έχει καλυφθεί ποτέ. “Εγώ ζήτησα προσωπικό και δεν μου στείλανε”. Αυτή είναι η απάντηση. Πήγαμε 15 άτομα, μαζί με το Σωματείο και τους προϊσταμένους των Τμημάτων και του είπαμε ότι, αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι επικίνδυνη».
«Στην πανδημία δεν πήραμε ούτε καν το προβλεπόμενο προσωπικό, έφυγε πάρα πολύς κόσμος με συνταξιοδότηση, είχαμε και τους ανεμβολίαστους που έφυγαν…
Η ουσία είναι πως αφήνουν τα Νοσοκομεία επίτηδες υποστελεχωμένα να ρημάξουν, ούτως ώστε να πουν ότι δεν λειτουργούν και να μπει μέσα ο ιδιωτικός τομέας και να απεμπλακεί εντελώς το κράτος από αυτή την ευθύνη» κατέληξε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κω Γαρυφαλιά Καρανάσιου.
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" - ΦΥΛΛΟ 1076/30-09-21
«Λειτουργούμε κάτω από το όριο ασφαλείας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτά τα ζητήματα κρύβουν πολύ σοβαρούς κινδύνους» δηλώνει στον «Σ» η πρόεδρος των εργαζομένων .
Πραγματικά, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Δεν τα χωράει ο νους αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Κω. Με το χέρι στην καρδιά αλλά και στο μυαλό, τολμάμε να πούμε ότι, το Νοσοκομείο μας βρίσκεται στο σημείο μηδέν!!!
Διαλυμένη η Ορθοπεδική Κλινική, διαλυμένη η Παθολογική, η Χειρουργική πνέει τα λοίσθια, το ίδιο η Παιδιατρική και η Νεφρολογική, τραγικές ελλείψεις στο Νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις παντού!!! «Λειτουργούμε κάτω από το όριο ασφαλείας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτά τα ζητήματα κρύβουν πολύ σοβαρούς κινδύνους» δηλώνει στον «Σ» η πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω Γαρυφαλιά Καρανάσιου.
Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ιδιώτες γιατροί αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο με «μπλοκάκι» και αυτό είναι κατανοητό διότι έχουν τη δική τους πελατεία και βέβαια, η ανάληψη ευθύνης είναι τεράστια.
Και μέσα σε αυτόν τον τραγέλαφο, το Νοσοκομείο έμεινε και χωρίς οξυγόνο. 40 φιάλες ως δια μαγείας, «εξαφανίστηκαν» μέσα σε τρεις ημέρες!!!
Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα και αποφασίστηκε να γίνει ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), διότι, δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη κατανάλωση για τόσο μικρό αριθμό νοσηλευομένων.
Να αναφέρουμε πως, ο έλεγχος της επάρκειας του οξυγόνου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη συντήρηση και τον έλεγχο των φιαλών, εάν λ.χ. υπάρχει διαρροή ή άλλο τι, είναι ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Σύμφωνα δε, με πληροφορίες του «Σ» υπήρξε αλληλογραφία για το θέμα, αλλά δυστυχώς, μέχρι σήμερα κρατείται επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενό της
Εύλογες οι απορίες που προκαλεί το γεγονός, όπως για παράδειγμα, πώς και πότε «καταναλώθηκε» το οξυγόνο και γιατί η έλλειψή του – η οποία δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα – προέκυψε τόσο ξαφνικά; Είχε ενημερωθεί εγκαίρως η διοίκηση ή όχι; Πώς υπάρχει σήμερα, με τόσο μικρό αριθμό νοσηλευόμενων, έλλειψη και χρειαζόμαστε δεύτερη γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου ενώ πριν δυο τρία χρόνια με δεκάδες πνευμονίες, ήταν επαρκείς οι ποσότητες; Επίσης, την περίοδο με αρκετούς ασθενείς με κορωνοϊό, γιατί δεν είχε παρατηρηθεί αυτή η αιφνίδια έλλειψη οξυγόνου;
Εν κατακλείδι: Περιμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο οφείλει η Διοίκηση του Νοσοκομείου να δημοσιοποιήσει και όχι να καταχωνιάσει όπως γίνεται μέχρι σήμερα με όλες τις ΕΔΕ σε όλους τους «χώρους»…
Να σημειώσουμε τέλος, πως επικοινωνήσαμε με τον Διοικητικό Διευθυντή και άμεσα προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας (η οποία έχει την ευθύνη του ζητήματος) Μιχάλη Παμπό, προκειμένου να πληροφορηθούμε εάν και πότε είχε ενημερώσει τη Διοίκηση για την έλλειψη οξυγόνου, τι του απάντησε η Διοίκηση και εάν έκανε ή δεν έκανε τις απαραίτητες κινήσεις και τελικά πώς προέκυψε αιφνιδίως το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως, ο κ. Παμπός αρχικά μας παρέπεμψε στον Διοικητή, ο οποίος έλλειπε και επιστρέφει σήμερα, ενώ στη συνέχεια μας είπε πως, πρέπει να πάρει την άδεια για να μιλήσει.
Λόγω της εκτύπωσης της εφημερίδας την Τετάρτη, γίνεται κατανοητό πως δεν ήταν δυνατή η καταγραφή της δικής του άποψης σε αυτό το φύλλο.
Ηλίας Χρυσόπουλος, μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κω:
«Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας»
Το μέλος της διοίκησης του Νοσοκομείου Ηλίας Χρυσόπουλος, επανέλαβε και στον «Σ» όσα είχε δηλώσει στο «Ράδιο Έκφραση». Δηλαδή ότι, η έλλειψη οξυγόνου οφείλεται σε δολιοφθορά.
Ερ: Κύριε Χρυσόπουλε, πώς στοιχειοθετείτε ότι έγινε δολιοφθορά με το οξυγόνο;
Η.Χ.: Είναι πάρα πολύ απλό. Όταν καταναλώνεις 5 φιάλες οξυγόνου το μήνα, σε τρεις μέρες μέσα αποκλείεται να κατανάλωσες 40.
Ερ: Σε ποιους θα κάνετε ΕΔΕ; Σε γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπούς εργαζόμενους;
Η.Χ.: Σε όλους είναι υπεύθυνοι για την φύλαξη του οξυγόνου.
Ερ: Υπάρχουν εργαζόμενοι που φυλάνε το οξυγόνο;
Η.Χ.: Βέβαια.
Ερ: Υπάρχει ασφάλεια δηλαδή;
Η.Χ.: Όχι ασφάλεια, αλλά είναι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το να παραγγέλνουν οξυγόνο, να το αντικαθιστούν, να το φυλάσσουν.
Ερ: Κύριε Χρυσόπουλε, εάν πράγματι έγινε δολιοφθορά όπως υποστηρίζετε, πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας…
Η.Χ.: Να ήταν μόνο αυτό… Να σας πω ότι, κάποιος πήρε τηλέφωνο τον Ουρολόγο που περιμέναμε, προσποιήθηκε τον Μανώλη Μπαλάσα και του είπε πως είναι αίτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου να αποσύρει την αίτησή του.
Ερ: Πώς το μάθατε αυτό;
Η.Χ.: Από τον ίδιο τον γιατρό, με πήρε τηλέφωνο όταν είχαμε διοικητικό συμβούλιο και μίλησε και με τον Μπαλάσα επιβεβαιώνοντας πως δεν ήταν αυτός που του τηλεφώνησε.
Ερ: Τελικά τι θα γίνει με τον γιατρό; Θα έρθει ή όχι;
Η.Χ.: Θα έρθει. Ετοιμάζει την οικοσκευή του.
Ερ: Πάντως, κύριε Χρυσόπουλε, το θέμα της δολιοφθοράς που καταγγείλατε, είναι πολύ σοβαρό. Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας.
Η.Χ.: Εννοείται ότι πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Θα οριστεί κάποιος γιατρός να κάνει την ΕΔΕ και το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.
Γαρυφαλιά Καρανάσιου, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω:
«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι επικίνδυνη»
«Είχαμε μια συνάντηση με τον Διοικητή για τις ελλείψεις που υπάρχουν – και το θέμα είναι πολύ σοβαρό – κάναμε ερώτηση σχετικά με τα οξυγόνα αλλά σαφής απάντηση δεν μας δόθηκε» δήλωσε στον «Σ» η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω Γαρυφαλιά Καρανάσιου, συμπληρώνοντας πως «δεν χρησιμοποίησε τον όρο “δολιοφθορά” ο Διοικητής. Μας είπε ότι κάτι προφανώς έχει συμβεί, χωρίς να γίνεται συγκεκριμένος, και ότι αυτό που θα πρέπει εμάς να μας απασχολεί είναι να έχουμε οξυγόνο και εφόσον έχουμε οξυγόνο στα Τμήματα, είναι δική του δουλειά να το ψάξει».
Σύμφωνα με την κ. Καρανάσιου, τη δήλωση που έκανε ο κ. Χρυσόπουλος θα πρέπει να την αιτιολογήσει. «Από πού προκύπτει η δολιοφθορά;» αναρωτήθηκε, εξηγώντας πως «εάν ανοίξει η βαλβίδα για να τρέξει το οξυγόνο, ακούγεται. Το τι διαχείριση κάνανε με τα οξυγόνα, πώς προέκυψε αυτή η έλλειψη, αυτό προϋποθέτει έλεγχο και για να κάνεις έλεγχο πρέπει να έχεις προσωπικό. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι και η Τεχνική Υπηρεσία έχει ελλείψεις και πως θα πρέπει το Νοσοκομείο να καλύπτεται επί 24ώρου βάσεως με προσωπικό» σημείωσε.
Η πρόεδρος των Εργαζομένων αναφέρθηκε και στην έλλειψη φύλαξης του Νοσοκομείου. «Έχουμε αναφέρει κατά καιρούς και την έλλειψη φύλαξης του χώρου. Δεν υπάρχει φύλαξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είτε με τα οξυγόνα, είτε με τους ασθενείς, είτε με το προσωπικό που πολλές φορές ερχόμαστε σε δύσκολη θέση με μεθυσμένους, ναρκομανείς, συγγενείς, με οτιδήποτε... Δεν υπάρχει 24ωρη φύλαξη στην είσοδο» μας είπε. Προκειμένου να γίνει κατανοητό το τι συμβαίνει, ανέφερε για παράδειγμα πως, η νοσηλεύτρια που είναι υπεύθυνη για τους ασθενείς θα πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει κάποιον που μπαίνει στο Νοσοκομείο και ζητάει ναρκωτικά. «Κλειδωνόμαστε, που λέει ο λόγος, μέσα στα Τμήματα και αν κάτι προκύψει, δεν έχουμε από πού να πάμε… Εάν γίνει μια επίθεση δεν είναι ένα σοβαρό ζήτημα; Δεν σας τα λέω όλα αυτά υποθετικά. Έχουν γίνει τέτοια περιστατικά, όπως επίσης έχουν χαθεί πράγματα και από τους συγγενείς και από το προσωπικό… Δεν είναι δική μας υπόθεση αυτή. Αυτό θα πρέπει να το λύσει η Διοίκηση» μας είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, τις χαρακτήρισε «τραγικές».
Εξηγώντας τι εννοεί, μας είπε: «Οι ελλείψεις αυτή τη στιγμή στα Τμήματα Προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, είναι τραγικές. Πέρα από το ιατρικό προσωπικό, για το οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή και ο Σύλλογος Γιατρών να μιλήσει καθαρά, να βγει και να πει το τι συμβαίνει. Κατά καιρούς μιλάμε και για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό γιατί θεωρούμε ότι είμαστε ένα κομμάτι παρόλο που είναι άλλος Σύλλογος. Κάνουν μπαλώματα, από άλλες Κλινικές να καλύψουν με γιατρούς… Το ίδιο συμβαίνει με το προσωπικό που έχουμε γίνει λάστιχο. Αυτή τη στιγμή, ούτε καλά προγράμματα βγαίνουν, δηλαδή, δεν μπορούν να βγουν άδειες, δεν μπορούν να βγουν ρεπό… Λειτουργούμε κάτω από το όριο ασφαλείας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτά τα ζητήματα κρύβουν πολύ σοβαρούς κινδύνους».
Προχωρώντας παραπέρα η κα Καρανάσιου, μας έδωσε παραδείγματα λειτουργίας κάποιων τμημάτων: «Δεν μπορεί να είναι μια μαία και να μην έχει τη δυνατότητα να πάει στην αίθουσα τοκετών επειδή είναι μία ή να πάει στο χειρουργείο ή να κατεβεί κάτω. Πάνω στην Κλινική που είναι τα μωρά, ποιος θα τα δει; Δεν μπορεί στην Παθολογική να γίνονται θεραπείες και να μην βγαίνει το προσωπικό ή στην Χειρουργική… Στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δεν έχουμε τη δυνατότητα να δεχτούμε άλλους ασθενείς να κάνουν αιμοκάθαρση λόγω έλλειψης προσωπικού. Όλα αυτά, ποιος θα τα λύσει;».
Τέλος, στο ερώτημα, τι απαντά ο Διοικητής σε όλες αυτές τις αναφορές, η κα Καρανάσιου δήλωσε: «Μας βγάζει μια λίστα προσωπικού που έχει ζητήσει από το υπουργείο, η οποία δεν έχει καλυφθεί ποτέ. “Εγώ ζήτησα προσωπικό και δεν μου στείλανε”. Αυτή είναι η απάντηση. Πήγαμε 15 άτομα, μαζί με το Σωματείο και τους προϊσταμένους των Τμημάτων και του είπαμε ότι, αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι επικίνδυνη».
«Στην πανδημία δεν πήραμε ούτε καν το προβλεπόμενο προσωπικό, έφυγε πάρα πολύς κόσμος με συνταξιοδότηση, είχαμε και τους ανεμβολίαστους που έφυγαν…
Η ουσία είναι πως αφήνουν τα Νοσοκομεία επίτηδες υποστελεχωμένα να ρημάξουν, ούτως ώστε να πουν ότι δεν λειτουργούν και να μπει μέσα ο ιδιωτικός τομέας και να απεμπλακεί εντελώς το κράτος από αυτή την ευθύνη» κατέληξε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κω Γαρυφαλιά Καρανάσιου.
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" - ΦΥΛΛΟ 1076/30-09-21
_________________
- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
- Δολιοφθορά στην Αίγινα
- Αιγάλεω: Βομβαρδισμένο τοπίο από την έκρηξη σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου - Δύο τραυματίες
- ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ!
- TUSO (Oυκρανικό κανάλι στις 11765/30000/Η) στις 4,8 μοίρες ανατολικά
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης