Δορυφορική
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Κοινωνική Δικτύωση
Κοινωνική Δικτύωση reddit      

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του Δορυφορική στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας
Οι κορυφαίες λέξεις κλειδιά που έχουν επισημανθεί.
Ποστ με τις περισσότερες αντιδράσεις του μήνα
Δημοσιεύτηκε από Διαχειριστής στο Νίκο σ' ενδιαφέρει!
( 1 )
Νοέμβριος 2024
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Ημερολόγιο

Κορυφαίοι συγγραφείς
26400 Δημοσιεύσεις - 93%
1730 Δημοσιεύσεις - 6%
syndr (302)
302 Δημοσιεύσεις - 1%
48 Δημοσιεύσεις - 0%
25 Δημοσιεύσεις - 0%
3 Δημοσιεύσεις - 0%
3 Δημοσιεύσεις - 0%
2 Δημοσιεύσεις - 0%
Elytis (2)
2 Δημοσιεύσεις - 0%
JimFit (2)
2 Δημοσιεύσεις - 0%
Κορυφαίοι συγγραφείς της εβδομάδας
61 Δημοσιεύσεις - 100%
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 50Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η PanagiotisΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 30068 θέματασε 25769 θέματα
Σύνδεση

Πήγαινε κάτω
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 26401
Ημερομηνία εγγραφής : 29/10/2010
http://kafetzi-gr.webnode.gr

«Γιατί να σε προσλάβω;» Empty «Γιατί να σε προσλάβω;»

27/11/2021, 13:40
Αυτόματη μετάφραση από το Google
Ρόχαν Καμάθ
Πρώην Διευθυντής Προϊόντων στη Microsoft (εταιρεία) (2016–2021)
Πώς θα απαντούσατε σε αυτήν την ερώτηση συνέντευξης εργασίας: Γιατί να μην σας προσλάβω;

Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου ερωτήσεις κλεισίματος. Θεωρώ ότι αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για να ρωτήσετε τα μεσαία διευθυντικά στελέχη ή τα ανώτερα IC που έχουν περάσει πολύ χρόνο στον κλάδο.

Στον πυρήνα της, αυτή η ερώτηση έχει σχεδιαστεί για να πει στον συνεντευκτή τρία πράγματα:

Πόσο συνειδητοποιημένος είναι ο υποψήφιος; Καταλαβαίνουν ποιοι είναι οι τομείς ανάπτυξής τους και είναι πρόθυμοι να λογοδοτήσουν σε αυτούς; Λέει στον ερευνητή εάν ο υποψήφιος έχει ή όχι νοοτροπία ανάπτυξης.
Τι κομμάτι του παζλ είναι αυτά; Κάθε άτομο στην ομάδα έχει ορισμένα δυνατά σημεία και συγκεκριμένους τομείς ανάπτυξης. Ένας διευθυντής προσλήψεων θα ήθελε να διατηρεί πάντα μια καλή ισορροπία αυτών σε όλη την ομάδα. Εάν υπάρχει ήδη κάποιος στην ομάδα που συμπληρώνει την περιοχή ανάπτυξης του υποψηφίου, αυτό θα μπορούσε να είναι καταπληκτικό. Αν όχι από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος βρίσκεται στο ίδιο λάκκο που κάθεται ήδη η υπόλοιπη ομάδα, τότε μπορεί να μην είναι ο καλύτερος για τον ρόλο.
Είναι γεμάτα σκατά; Αυτή είναι μια από αυτές τις ερωτήσεις για τις οποίες ανεξάρτητα από το πόσο καλά προετοιμάζετε μια απάντηση, δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Χρειάζεται ένα δευτερόλεπτο για να εντοπίσετε το γνήσιο από το ψεύτικο. Οι αυτοδικαίες ανοησίες όπως "Είμαι τελειομανής" ή "Δουλεύω πολύ σκληρά" είναι μια εύκολη κόκκινη σημαία που μπορεί συχνά να πετάξει έναν υποψήφιο.

Μια καλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι βασικά μια ειλικρινής και γνήσια απάντηση. Ένας υποψήφιος πρέπει πάντα να είναι εξαιρετικά συνειδητοποιημένος και να κατανοεί ποιοι είναι οι τομείς ανάπτυξής του. Η γνώση αυτού βοηθά την ομάδα να συσπειρωθεί γύρω από αυτό και να συμπληρώσει αυτούς τους τομείς, είτε πρόκειται για τεχνικούς τομείς, κενά ηγεσίας, διαπροσωπικές δεξιότητες ή οτιδήποτε άλλο.

Πριν από λίγους μήνες μου έκαναν αυτή ακριβώς την ερώτηση όταν έπαιρνα συνέντευξη με μια startup. Αυτήν τη στιγμή εργάζομαι ως Sr. PM στη Microsoft και κατέχω ένα σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας του κέντρου δεδομένων μας. Πήρα συνέντευξη για έναν πελάτη που αντιμετώπιζε ρόλο PM απλώς για να έχω μια αίσθηση της διαδικασίας και επειδή ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτήν την εκκίνηση (θα εξοικονομήσω αυτήν την ιδιορρυθμία για μια διαφορετική απάντηση). Ο διευθυντής προσλήψεων με ρώτησε κάτι ανάλογο με αυτό στον τελευταίο γύρο.

Γιατί να μην σε προσλάβω;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους νομίζω ότι μπορεί να μην είμαι ο καλύτερος για αυτόν τον συγκεκριμένο ρόλο.

Πρώτον, δεν είμαι άνθρωπος ναι. Προέρχομαι από ισχυρό μηχανολογικό υπόβαθρο και έχω απόψεις για το σύστημα και την αρχιτεκτονική που δεν αποφεύγω να εκφράσω. Στον τρέχοντα ρόλο μου, οι ομάδες μηχανικών μου το εκτιμούν πάρα πολύ και αξιοποιούν αυτή τη δύναμη στο έπακρο. Αλλά μερικές φορές αυτό οδηγεί επίσης σε κάποιες καταστάσεις σύγκρουσης και τρίψιμο των ανθρώπων με λάθος τρόπο, καθώς σε ορισμένους διευθυντές δεν αρέσει να αμφισβητείται η εξουσία τους και οι μηχανικοί μπορεί να αισθάνονται ότι τους πατάω στα δάχτυλα των ποδιών τους. Πρέπει να μάθω να το μειώνω λίγο σίγουρα γιατί μερικές φορές μπορεί να γίνω πολύ παθιασμένος και ενθουσιώδης, σχεδόν σε σημείο να φαίνομαι επιθετικός όταν πρόκειται για συγκεκριμένους προβληματικούς χώρους. Κατανοώ γιατί αυτή η ποιότητα είναι πολύτιμη σε μια βασική τεχνική ομάδα και μπορεί να είναι μια πιθανή ευθύνη σε έναν ρόλο που αντιμετωπίζει ο πελάτης. Σίγουρα έχω χώρο να μεγαλώσω εδώ.

Αυτό με φέρνει στο δεύτερο σημείο μου, ήμουν πάντα ένας σταθερός βασικός τεχνικός. Ποτέ δεν δούλεψα πραγματικά μια δουλειά που αντιμετωπίζει πελάτες στον εταιρικό κόσμο. μόνο στην εκκίνηση μου πριν από μια δεκαετία, και ακόμη και τότε οι πελάτες μου ήταν φοιτητές που είχαν μόνο μία προσφορά υπηρεσίας για να διαλέξουν. Αν ψάχνετε για έναν PM που μπορεί να χτυπήσει το έδαφος για αυτό το συγκεκριμένο έργο και αναμένετε υψηλή απόδοση από την πρώτη εβδομάδα, μπορεί να μην είμαι το κατάλληλο άτομο για τον ρόλο. Ξέρω ότι έχω μια καμπύλη μάθησης μπροστά μου εδώ. Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω και πραγματικά απολαμβάνω να μαθαίνω νέα πράγματα. Αισθάνομαι ότι τελικά θα είμαι καλός σε αυτό, καθώς το να ασχολούμαι με ανθρώπους είναι κάτι που νιώθω ότι μου έρχεται πολύ φυσικά και το απολαμβάνω επίσης, αλλά ναι, θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να αναπτύξω αυτό το σύνολο δεξιοτήτων και θα μου άρεσε έναν μέντορα ή έναν προπονητή που θα μπορούσε να με βοηθήσει να μάθω τα σχοινιά.

Ο διευθυντής προσλήψεων με πήρε τηλέφωνο λίγες μέρες αργότερα και με ευχαρίστησε που ήμουν τόσο ανοιχτός και ειλικρινής. ήταν μια αναζωογονητική ανάσα φρέσκου αέρα για εκείνον. Μου είπε ότι στην πραγματικότητα έψαχνε για κάποιον που θα μπορούσε να γεμίσει τα παπούτσια ενός ατόμου που έφυγε πρόσφατα και χρειαζόταν κάποιον που θα μπορούσε να αρχίσει να προσφέρει αποτελέσματα αμέσως, καθώς ήταν ένα ζωντανό έργο και χρειάζονταν βοήθεια το συντομότερο. Αν και ήταν αρκετά προφανές ότι αυτό σήμαινε ότι δεν ήταν το κατάλληλο για μένα, είπε ότι του άρεσε να μου μιλάει και ότι οι υπόλοιποι συνεντευξιαζόμενοι είχαν επίσης πολύ θετικά σχόλια. Με ενθάρρυνε να έρθω να μιλήσω με τον μάνατζερ προσλήψεων μιας από τις βασικές ομάδες τους για έναν ρόλο εκεί. Τον ευχαρίστησα για τον χρόνο του και τα σχόλιά του και τελικά αρνήθηκα, καθώς δεν ήθελα πραγματικά να μετακομίσω σε ρόλο backend και μου αρέσει πάρα πολύ η τρέχουσα δουλειά μου για να την αφήσω για περισσότερα από το ίδιο

Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης