- ΕπισκέπτηςΕπισκέπτης
Κυριαζόπουλος - Σπηλιόπουλος στο β΄γύρο
17/10/2018, 12:23
Παραθέτουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 1978 για την πόλη του Αιγάλεω, όσον αφορά στην Α΄ Κυριακή. Παρατηρούμε τον "καταποντισμό" του συνδυασμού του απερχόμενου κομμουνιστή δημάρχου Σταύρου Μαυροθαλασσίτη, ενώ στον δεύτερο γύρο πέρασαν ο έτερος υποψήφιος της Αριστεράς Νίκος Κυριαζόπουλος και ο δικηγόρος Πάνος Σπηλιόπουλος, που είχε την υποστήριξη του "ΠΑΣΟΚ". (πηγή: "Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας"- δημοσίευμα: 17 Οκτωβρίου 1978)
Απ: Κυριαζόπουλος - Σπηλιόπουλος στο β΄γύρο
17/10/2018, 13:35
Ο Κυριαζόπουλος ήταν ΚΚΕ, ο Μαυροθαλασσίτης ΕΔΑ
17/10/2018, 13:36
Με τον Μπουσμπουκέα είχε κατέβει και ο πατέρας μου. Δεν εκλέχτηκε κανείς από τον συνδυασμό αυτόν λόγω τού εκλογικού συστήματος
17/10/2018, 14:01
Αναφέρομαι στη συνολική στάση και πορεία του Μαυροθαλασσίτη. Πριν το 1950 δεν υπήρχε καν "ΕΔΑ" ...Admin έγραψε:Ο Κυριαζόπουλος ήταν ΚΚΕ, ο Μαυροθαλασσίτης ΕΔΑ
- ΕπισκέπτηςΕπισκέπτης
17/10/2018, 14:03
Κρίμα... Πάντως οι ψηφοφόροι του Μπουσμπουκέα ήταν εκείνοι (κυρίως) που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Όπως και αυτοί του Μαυροθαλασσίτη...Admin έγραψε:Με τον Μπουσμπουκέα είχε κατέβει και ο πατέρας μου. Δεν εκλέχτηκε κανείς από τον συνδυασμό αυτόν λόγω τού εκλογικού συστήματος
17/10/2018, 20:29
Έχει ειπωθεί ότι στην εξορία ο θρυλικός δήμαρχος ήταν λίγο απόμακρος για κάποιους. Το ξέρω οτι το ξέρεις πως ήταν αξιωματικός στρατού και άριστος γνώστης τής γαλλικής, σε αντίθεση με την ...πλέμπα τής Αριστεράς.
18/10/2018, 11:19
- ΕπισκέπτηςΕπισκέπτης
18/10/2018, 15:30
Ο αείμνηστος Γεώργιος Μπουσμπουκέας, του οποίου ο συνδυασμός "Ενωμένο Αιγάλεω" κατέλαβε την 3η θέση στις Δημοτικές Εκλογές του 1978, όπως είδαμε πιο πάνω. Υποστηριζόταν από το κόμμα της "Νέας Δημοκρατίας", που τότε ήταν στην Κυβέρνηση. Τη σπάνια φωτογραφία, μας έστειλε ο εκλεκτός φίλος Κώστας Κοτταρίνος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης