Μ. Βαρβιτσιώτης στην 3η Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης (Στρασβούργο): Προτεραιότητά μας η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου
 
Τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου ανέδειξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της 3ης Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, που συνεδρίασε σήμερα στο Στρασβούργο για να εξετάσει τις συνεισφορές των εθνικών ομάδων πολιτών και των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.


Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η Ευρώπη περιτριγυρίζεται από θάλασσα και η Διάσκεψη δεν μπορεί να αφήσει έξω από τη συζήτησή της το «πώς θα αναβαθμίσουμε το περιβάλλον της Μεσογείου, στην οποία ζουν πάνω από 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες», και το «πώς θα έχουμε βιώσιμη αλιεία, προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό περιβάλλον της Μεσογείου, που σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα προχωράμε στην καθιέρωση συγκεκριμένων περιοχών, που φιλοδοξούμε να φτάσουν στο 30% του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ως περιοχές απολύτου προστασίας» προκειμένου να εξασφαλιστεί η αειφορία.


Στην παρέμβασή του ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Μεσογείου, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να προβάλουμε στον Ευρωπαίο πολίτη το δίλημμα “φθηνή ή πράσινη ενέργεια”, αλλά θα πρέπει να δούμε από πού θα προέρχεται η πράσινη ενέργεια», καθώς η Ευρώπη έχει επιλέξει το φυσικό αέριο ως μεταβατικό καύσιμο.
Δείτε εδώ το tweet

Δείτε εδώ το βίντεο

_________________
Σημεία Ομιλίας Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην 3η Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης (Στρασβούργο, 22.01.2022) – Φωτογραφίες/Βίντεο 3_eaay31