Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής Δημοκρατίας
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής ΔημοκρατίαςΣύνδεση


Ειδήσεις παντός τύπου, κυρίως από τα μέιλ που μας στέλνετε


descriptionAppodixi: 73.834 καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις - Ερχεται bonus επιβράβευσης εως 2.000€ EmptyAppodixi: 73.834 καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις - Ερχεται bonus επιβράβευσης εως 2.000€

more_horiz
Διάταξη αναμένεται αυτή την εβδομάδα να κατατεθεί στη Βουλή και όσοι βοηθούν στον εντοπισμό επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν θα επιβραβεύονται με ένα ποσό το οποίο θα είναι πολλαπλάσιο της αξίας της απόδειξης. Βήμα βήμα η διαδικασία για καταγγελίες μέσω της νέας εφαρμογής
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 19.12.22 08:00
Appodixi: 73.834 καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις - Ερχεται bonus επιβράβευσης εως 2.000€ PhotoΣίσσυ Σταυροπιερράκου    Appodixi: 73.834 καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις - Ερχεται bonus επιβράβευσης εως 2.000€ %CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7
 Ημερησία

Ετοιμη είναι η διάταξη που θα επιβραβεύει με χρηματική αμοιβή όσους πολίτες καταγγέλλουν «μαϊμού» αποδείξεις μέσω της εφαρμογής «Appodixi».

Περίπου 150.000 πολίτες μέχρι τώρα είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν τη γνησιότητα των αποδείξεων, που έλαβαν με τις  συναλλαγές τους, από τις 20 Σεπτεμβρίου που η ψηφιακή εφαρμογή «Αppodixi» είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στα κινητά τηλέφωνα.
Μέχρι στιγμής, οι καταγγελίες για περίεργες συναλλαγές φτάνουν τις 73.834 με την πλειοψηφία να αφορά αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί  ακόμη στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ. Ωστόσο έχουν εντοπιστεί επιχειρήσεις οι οποίες ενώ είχαν εκδώσει κανονικά  αποδείξεις κατά τη διαβίβαση των αποδείξεων στην ΑΑΔΕ είχαν δηλώσει μικρότερη αξία συναλλαγής. 
Η διάταξη αναμένεται  αυτή την εβδομάδα να κατατεθεί στη Βουλή και όσοι  βοηθούν  στον εντοπισμό επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν θα επιβραβεύονται με ένα ποσό το οποίο θα είναι πολλαπλάσιο της αξίας της απόδειξης, το οποίο μπορεί να φθάνει έως το 10πλάσιο της αξίας της απόδειξης με ανώτατο όριο τα 1.500 έως 2.000 ευρώ.
►Διαβάστε και: Handelsblatt - Αppodixi: Πώς η Ελλάδα έκανε 100.000 πολίτες της εφοριακούς

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Επισημαίνεται ότι η νέα εφαρμογή λειτουργεί ως εξής:
  1. Ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή και μέσω της κάμερας του κινητού, «σκανάρει» την κωδικό QR της απόδειξης.
  2. Ανάλογα με την κατάσταση της απόδειξης, η εφαρμογή παράγει τα εξής μηνύματα:

  • Η απόδειξη έχει διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζονται τα στοιχεία της απόδειξης (αριθμός ταμειακής, ΑΦΜ επιχείρησης, αριθμός απόδειξης, ημερομηνία και ώρα έκδοσης της συναλλαγής, αξία συναλλαγής ΦΠΑ και στις συναλλαγές με πρατήρια καυσίμων, την ποσότητα και το είδος του καυσίμου). Στην περίπτωση αυτή, ελέγχεται εάν τα στοιχεία που εμφανίζονται στην εφαρμογή είναι τα ίδια με αυτά που εμφανίζονται στην απόδειξη. Εάν δηλαδή η αξία που αναγράφεται στην απόδειξη είναι ίδια με την αξία που έχει διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ. Εάν υπάρχει διαφορά, αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα έχει γίνει επέμβαση στον φορολογικό μηχανισμό της επιχείρησης, ώστε άλλο ποσό να εμφανίζει στην απόδειξη στον πελάτη και άλλο, μικρότερο, ποσό να διαβιβάζει στην ΑΑΔΕ.
  • Η ταμειακή είναι δηλωμένη, αλλά η απόδειξη δεν έχει ακόμα διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή, αναφέρεται η ημερομηνία και ώρα πέραν την οποίας η απόδειξη θα έπρεπε να έχει διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ. Εάν η απόδειξη έχει εκδοθεί πριν από το χρονικό σημείο αυτό, υποδεικνύεται η αναφορά για μη διαβίβαση της απόδειξης.
  • Ο κωδικός QR δεν μπορεί να διαβαστεί ή ότι η ταμειακή δεν είναι δηλωμένη ή δεν είναι ενεργή. Στην περίπτωση αυτή υποδεικνύεται η υποβολή αναφοράς στην εφαρμογή.

►Διαβάστε και: ΑΑΔΕ: Ποια είναι τα νέα όπλα κατά της φοροδιαφυγής - Στο επίκεντρο POS και Appodixi
Εφόσον ο χρήστης επιλέξει να αναφέρει την απόδειξη, καλείται να κάνει τα εξής:
  1. Να τραβήξει φωτογραφία της απόδειξης.
  2. Να εισαγάγει τον λόγο αναφοράς, υπό μορφή πεδίου Λίστας Επιλογών (με δυνατότητα επιλογής μιας τιμής).
  3. Να προσθέσει όποιες παρατηρήσεις θέλει.

Appodixi: 73.834 καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις - Ερχεται bonus επιβράβευσης εως 2.000€ %CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%B7
►Διαβάστε και: Appodixi: Βροχή οι καταγγελίες - Ερχονται τα πρόστιμα και τα μπόνους για τους πολίτες

Νέα πλατφόρμα

Η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα ελέγχονται όλες οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό και λαθρεμπόριο.
Οι καταγγελίες για αυτά τα ζητήματα θα είναι επώνυμες ή ανώνυμες. Για όσες κριθεί  ότι είναι ύποπτες  θα δίνεται άμεσα η εντολή ελέγχου.

_________________
Appodixi: 73.834 καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις - Ερχεται bonus επιβράβευσης εως 2.000€ 3_eaay31
privacy_tip Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
replyΑπάντηση στη Θ.Ενότητα