Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής Δημοκρατίας
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Δορυφορική - Mέλος Online media τής Ελληνικής ΔημοκρατίαςΣύνδεση


Ειδήσεις παντός τύπου, κυρίως από τα μέιλ που μας στέλνετε


descriptionΕγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη! EmptyΕγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη!

more_horiz
Η νέα μας στήλη θα σας 'ταξιδεύει' στο παρελθόν της ομάδας του Αιγάλεω Α.Ο., ενώ θα επισημαίνει και σημαντικά γεγονότα από τη ζωή της ίδιας της πόλης! Με το ξεκίνημα κάθε μήνα.

Φωτό: Επίσημη ιστοσελίδα Δήμου Αιγάλεω.

Εγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη! Szo10

descriptionΕγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη! EmptyΑπ: Εγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη!

more_horiz
(επιμέλεια - Copyright: Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Ο Ιανουάριος στην τοπική μας ιστορία


·        Στις 25 Ιανουαρίου του 1925 γεννήθηκε ο Γιώργος Ζαμπέτας, εμπνευστής του «Αιγάλεω Σίτι» και ένας εκ των κορυφαίων λαϊκών μουσουργών της χώρας μας.
·        Στις 28 Ιανουαρίου του 1934 ο «Ριζοσπάστης», με άρθρο του, αναφέρεται στην ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση την οποία βιώνουν οι κάτοικοι του συνοικισμού μας (τότε «Πυριτιδοποιείον»), χωρίς βασικές υποδομές, με ένα μόλις σχολείο, όπου φοιτούν περισσότεροι των 300 μαθητών και υπηρετεί μία μόνο δασκάλα ! Γίνεται αναφορά στις ελλείψεις δημόσιου φωτισμού και αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και στη μεγάλη ανεργία που πλήτει τους Αιγαλιώτες, καθώς και στην αδιαφορία των τοπικών αστών υποψηφίων.
·        10 Ιανουαρίου 1938: Γεννιέται στην Τουρκία  ο περίφημος ομογενής διεθνής αμυντικός μας Αλέκος Ιορδάνου, που έπαιξε με επιτυχία (και) στο Αιγάλεω, κατακτώντας με αυτό, την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Α’  Εθνικής κατηγορίας (1971).
·        12 Ιανουαρίου 1938: Έρχεται στον κόσμο ο εξαιρετικός αμυντικός Μανώλης Κανελλόπουλος, που διέπρεψε στην ομάδα του Αιγάλεω αλλά και στην Α.Ε.Κ., κατά τη δεκαετία του ’60.
·        Στις 6 Ιανουαρίου του 1942 γεννιέται στη Δράμα ο πολύ σπουδαίος μέσος Δημήτρης («Τάκης») Μαρκόπουλος, που έπαιξε στην ομάδα του Αιγάλεω επί σειρά ετών, ενώ διετέλεσε και προπονητής της.
·        Στις 11 Ιανουαρίου του 1948 (εν μέσω Εμφυλίου) μία δύναμη αποτελούμενη από 500 αστυφύλακες και 22 αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Γενικής Ασφάλειας Πειραιώς, πραγματοποίησε έρευνες (προφανώς για όπλα) στην κορυφή και τις υπώρειες του Όρους Αιγάλεω, οι οποίες απέβησαν άκαρπες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου.
·        Στις 30 Ιανουαρίου του 1948 γεννιέται ο Αιγαλιώτης μίμος – ηθοποιός «Τόνυ Άντονυ», κατά κόσμο Αντώνης Κόνιαρης.
·        Στην εφημερίδα «Ελευθερία» (φύλλο: 14 Ιανουαρίου 1953) δημοσιεύεται διαφημιστική καταχώρηση της εταιρείας «Λαϊκή Στέγασις» που εδρεύει στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών (ΑΙΓΑΛΕΩ) σύμφωνα με την οποία η ανωτέρω επιχείρηση αναλαμβάνει την ανέγερση οικιών ιδιωτών, ως και Συνεταιρισμών.
·        Στις 2 Ιανουαρίου του 1954 γεννιέται ο αείμνηστος Νίκος Βαλλιάνος, τερματοφύλακας πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων και το Αιγάλεω, επί 2 σεζόν (1982-83 και 1983-84). Στις 25 Ιανουαρίου της ίδιας χρονιάς γεννιέται στη Λοκρίδα ο Κώστας Τσίκας, ο εξαίρετος επιθετικός και σκόρερ που κόσμησε την ιστορία του Αιγάλεω, από το 1976 έως το 1983.
·        Στις 7 Ιανουαρίου του 1956 γεννιέται ο Βόσνιος επιθετικός Νίκολα Νίκιτς, ένας από τους καλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ποτέ στην Π.Α.Ε. Αιγάλεω.
·        Στις 27 Ιανουαρίου του 1959 βλέπει το φως της ζωής ο Θεόφιλος («Λάκης») Σημαιοφορίδης («γαμπρός»), ο εκλεκτός διεθνής οπισθοφύλακας και μέσος (με ένα από τα πιο δυνατά πλάγια άουτ), νομικός και πρώην πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π., που έπαιξε στο Αιγάλεω από το Δεκέμβριο του 1983 έως και το 1986.
·        Εφημερίδα «Μακεδονία» (Θεσσαλονίκης), φύλλο της 17ης Ιανουαρίου 1960: Συνελήφθη επ’ αυτοφόρω 53χρονος κάτοικος Αιγάλεω, που χαρακτηρίζεται ως «ανώμαλος τύπος, ο οποίος έκλεπτε γυναικεία εσώρουχα και αφού τα εκράτει επί διήμερον, τα επέστρεφε με τη σημείωση ‘γλυκειά μου ύπαξις, με συγχωρείς’».
·        27 Ιανουαρίου 1960: Με άρθρο της, η εφημερίδα «Έθνος» αναφέρεται στις «Τρεις Πληγές του Δήμου Αιγάλεω» (μικρόβια, ακαθαρσίες, απόνερα).
·        Στις 16 Ιανουαρίου του 1964 ήρθε στον κόσμο ο αγαπητός όλων, Γιώργος Κωνσταντόπουλος («Καλαμάτας»), διεθνής αμυντικός με πολλές διακρίσεις.
·        2 Ιανουαρίου 1966: Ολυμπιακός – Αιγάλεω 1-1, με γκολ του Μανώλη Κανελλόπουλου.
·        Εφημερίδα «Έθνος» (φύλλο: 29 Δεκεμβρίου 1966) «Ακαθαρσίες και θόρυβοι ταλαιπωρούν την Ιεράπολη – Αγανακτημένοι οι κάτοικοι».
·        Εφημερίδα «Ελευθερία» (φύλλο: 3-1-1967): «Επικίνδυνοι σκουπιδότοποι έγιναν τα ακάλυπτα ρεύματα στο Αιγάλεω».
·        Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 1970, Λευκωσία Κύπρου: Ολυμπιακός Κύπρου – Αιγάλεω 0-3, με 3 γκολ του Δημήτρη Λάρδα.
·        10 Ιανουαρίου 1971: Ο.Φ.Η. – Αιγάλεω 0-2 (Λάρδας και αυτογκόλ), για το πρωτάθλημα της Α’  Εθνικής κατηγορίας.
·        31 Ιανουαρίου 1971: Ο.Σ.Φ.Π. – Αιγάλεω 2-2, με γκολ των Λάρδα και Μπάμπη Σταυρόπουλου.
·        2 Ιανουαρίου 1972: Π.Α.Ο.Κ. – Αιγάλεω 1-2, με 2 γκολ του Πρόδρομου Κυριακίδη.
·        13 Ιανουαρίου 1974: Ηρακλής Θεσσαλονίκης – Αιγάλεω 0-1, με γκολ (από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 84ο λεπτό) του Νίκου Τσιαμπουρή.
·        Κυριακή 30 Ιανουαρίου 1977: Αιγάλεω – Ορφέας Αιγάλεω 2-1, για το πρωτάθλημα της Β’  Εθνικής κατηγορίας.
·        Εφημερίδα «Ριζοσπάστης» (φύλλο: 19-1-1978): «Τοπική Επιτροπή Συμπαράστασης για την ειρήνη στη Μεσόγειο, έγινε στο Αιγάλεω».
·        Στις 10 Ιανουαρίου του 1981 δημοσιεύεται στις εφημερίδες το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής δοκιμαστικών σηραγγών του «ΜΕΤΡΟ», του οποίου η «Γραμμή Α’» θα αποτελείται από τους σταθμούς «Αιγάλεω – Σύνταγμα – Αγία Παρασκευή – Γέρακας».
·        Στις 22 Ιανουαρίου του 1982 δημοσιεύεται από το «Ριζοσπάστη» άρθρο με τίτλο «Ανάγκη αντιπλημμυρικού έργου στη Λεωφόρο Αθηνών – Μαζική συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής Αναγέννησης Αιγάλεω».
·        Κυριακή 6 Ιανουαρίου 1985: Μετά από 12 «στείρες» αγωνιστικές, το Αιγάλεω επικρατεί εντός έδρας με 1-0 επί του Άρη Θεσσαλονίκης, χάρις σε γκολ του Δαυΐδ Μαύρου.
·        8 Ιανουαρίου 2001: Φεύγει από τη ζωή ο Νίκος Μπαϊρακτάρης, παλαιός τερματοφύλακας του Αιγάλεω και ένας από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες προπονητές της γενιάς του.
·        19 Ιανουαρίου 2010: Φεύγει πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 57 ετών, ο Χρήστος Χατζησκουλίδης, ο μεγαλύτερος σκόρερ που φόρεσε τη φανέλα του Αιγάλεω. Επτά ημέρες μετά (26-1-2010) τον «ακολουθεί» ο Γιάννης Μαρδίτσης, μεγάλος διεθνής αστέρας της ομάδας του Αιγάλεω και της Α.Ε.Κ.

descriptionΕγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη! EmptyΑπ: Εγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη!

more_horiz
Ο Φεβρουάριος στην τοπική μας ιστορία


Φεβρουάριος 1985: Εκδίδεται το πρώτο και ιστορικό φύλλο της μηνιαίας εφημερίδας «ΑΙΓΑΛΕΩ» από τον Αιγαλιώτη δημοσιογράφο και πρώην ερασιτέχνη αθλητή (ποδοσφαίρου) του Αιγάλεω Α.Ο., κ. Γιώργο Καφετζή.
 
1η Φεβρουαρίου 1928: Γεννιέται ο σπουδαίος επιθετικός Σταύρος Ρουμελιώτης, από τους πρώτους ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω Α.Ο. Πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου του 2000, σε ηλικία 72 ετών.
 
Την 1η Φεβρουαρίου του 1976 το Αιγάλεω ηττάται από το «συντοπίτη» Ορφέα με σκορ 1-0 (χάρις σε γκολ του Χρήστου Θεοφίλη), για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος «Νότου», στη Β’ Εθνική κατηγορία.
 
2 Φεβρουαρίου 2017: Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου και παλαιός ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω Α.Ο. και της Α.Ε.Κ., Μίλτος Παπαποστόλου.
 
3 Φεβρουαρίου 1957: Έρχεται στον κόσμο ο Σπύρος Λαγκαδίτης, διεθνής (Εθνική Νέων) κεντρικός αμυντικός με αξιολογότατη πορεία στον Ορφέα Αιγάλεω, στον Ατρόμητο Πειραιώς και άλλες ομάδες. Λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο γόνατο, δεν κατάφερε να διακριθεί στον Αιγάλεω Α.Ο.
 
4 Φεβρουαρίου 1968: Εγκαινιάζεται από τον τότε δήμαρχο της πόλης Ορφέα Τζανετόπουλο (που ήταν διορισμένος από το στρατιωτικό καθεστώς) το Δημοτικό γήπεδο Αιγάλεω, που είχε θεμελιωθεί, πέντε χρόνια πριν, από το Σταύρο Μαυροθαλασσίτη, του οποίου και φέρει, τιμητικά, το όνομα, από το 1988. Τα εγκαίνια συνοδεύονται από θριαμβευτική νίκη του Αιγάλεω, με σκορ 1-0 (σκόρερ ο Πρόδρομος Κυριακίδης), επί του Π.Α.Ο.Κ. Θεσσαλονίκης.
 
5 Φεβρουαρίου 1945: Έρχεται στον κόσμο ο αξέχαστος Ζαχαρίας Λυκουρίνος, εξαίρετος και πολύ-βραβευμένος ακραίος οπισθοφύλακας, που έπαιξε επί σειρά ετών -και μόνο- στον Αιγάλεω Α.Ο.
 
Στις 5 Φεβρουαρίου του 1967 κάτοικοι και τοπικοί παράγοντες της Νίκαιας διαμαρτύρονται και ζητούν όπως τα λεωφορεία της γραμμής Αθηνών – Νικαίας, που εξυπηρετούν την περιοχή τους, πάψουν να διέρχονται μέσω Αιγάλεω, λόγω της πολύ μεγάλης κίνησης που παρουσίαζε (από τότε) η Ιερά Οδός.
 
6 Φεβρουαρίου 1977: Το Αιγάλεω απέσπασε «χρυσή» ισοπαλία μέσα στο γήπεδο Κορίνθου με σκορ 2-2, για τη 19η αγωνιστική (τελευταία του πρώτου γύρου) στη Β’ Εθνική κατηγορία, χάρις σε τέρματα των Κώστα Τσίκα και Παναγιώτη Λαλούση.
 
7 Φεβρουαρίου 1940: Γεννιέται στον Ασωπό Λακωνίας ο κεντρικός οπισθοφύλακας Σταύρος Μακρής, με μεγάλη καριέρα στο Αιγάλεω και στο Φωστήρα και με ακόμη σπουδαιότερη σταδιοδρομία, ως προπονητής πολλών ομάδων.
 
8 Φεβρουαρίου 1949: Η εφημερίδα «Εμπρός» αναφέρεται, με άρθρο της, στη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες Αιγαλιώτες, λόγω της ανεπάρκειας του (στην ουσία ανύπαρκτου) δικτύου ύδρευσης.
 
Στις 8 Φεβρουαρίου του 1965 η εφημερίδα «Έθνος» αναγράφει τη θλιβερή είδηση του θανάτου από ασφυξία μίας 43χρονης Αιγαλιώτισας μέσα στο διαμέρισμά της, έπειτα από το ξέσπασμα πυρκαγιάς λόγω ανάφλεξης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μίας θερμάστρας πετρελαίου.
 
10 Φεβρουαρίου 1942: Έρχεται στη ζωή ο «χαλκέντερος» αμυντικός μέσος Νίκος Τσιαμπουρής, ρέκορντμαν συμμετοχών (239) με το Αιγάλεω στην Α’  Εθνική κατηγορία.
 
12 Φεβρουαρίου 2004: Πεθαίνει σε ηλικία 81 ετών ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και δημιουργός δεκάδων λαϊκών επιτυχιών, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης, κάτοικος Αιγάλεω από το 1954.
 
Στις 14 Φεβρουαρίου του 1947 γεννήθηκε στο Αιγάλεω ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, πρώην ποδοσφαιριστής, παράγοντας του σπορ και πρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε.
 
Στις 14 Φεβρουαρίου του 1971 το Αιγάλεω υπέταξε με σκορ 2-0 εντός έδρας τον Παναθηναϊκό του «Γουέμπλεϋ», χάρις σε γκολ  που πέτυχαν ο Πρόδρομος Κυριακίδης στο πρώτο ημίχρονο και ο Γιάννης Χρυσοστόμου στην επανάληψη, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 
16 Φεβρουαρίου: Γεννιούνται οι αείμνηστοι Μπέλλα Πάλφυ (1923, προπονητής του Αιγάλεω) και Παντελής Τσάπος (1934, επιθετικός ποδοσφαιριστής).
 
18 Φεβρουαρίου 1938: Γεννιέται ο Λέανδρος Ρακιντζής, υπηρεσιακός δήμαρχος Αιγάλεω κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης.
 
Στις 18 Φεβρουαρίου του 1979 το Αιγάλεω θριάμβευσε με σκορ 1-0 επί του Π.Α.Ο.Κ. στο Δημοτικό μας γήπεδο, για την 20η αγωνιστική της περιόδου και συνέχισε έτσι την πολύχρονη παράδοση κατά των Θεσσαλονικέων στο «Σίτι». Το χρυσό γκολ είχε σημειώσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 19ο λεπτό ο «σπεσιαλίστας» Δημήτρης Πηγαδίτης.
 
19 Φεβρουαρίου 1933: Έρχεται στον κόσμο ο υπέροχος διεθνής ποδοσφαιριστής Γιάννης Μαρδίτσης, με τεράστια καριέρα στο Αιγάλεω και στην Α.Ε.Κ.
 
Στις 19 Φεβρουαρίου του 1967 το Αιγάλεω θριάμβευσε με σκορ 2-1 μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, για τη 17η αγωνιστική της Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε τέρματα του Τάκη Μαρκόπουλου και του Μήτσου Εξωμανίδη.
 
21 Φεβρουαρίου 1950: Γεννιέται ο διακεκριμένος Αιγαλιώτης γλύπτης Χαράλαμπος Γκούμας.
 
Στις 22 Φεβρουαρίου του 1976 το Αιγάλεω στάθηκε όρθιο μέσα στο Ηράκλειο Κρήτης, αποσπώντας ισοπαλία με σκορ 1-1 από το γηπεδούχο Ο.Φ.Η., για την πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου στη Β’ Εθνική κατηγορία. Στο παιχνίδι σημειώθηκαν έκτροπα εις βάρος της αποστολής της ομάδας μας, που εντούτοις πήρε τη μεγάλη ισοπαλία από τους μετέπειτα πρωταθλητές, χάρις σε τέρμα του Πέτρου Βενέτη.
 
Εφημερίδα «Έθνος», φύλλο της 22ας Φεβρουαρίου του 1964: Δημοσιεύεται εκτενέστατο ρεπορτάζ-αφιέρωμα στην πόλη, στο οποίο καταδεικνύονται τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τότε 65.000 Αιγαλιώτες (ελλείψεις σε ηλεκτροδότηση, ύδρευση, εκπαίδευση, οδοποιία κλπ).
 
22 Φεβρουαρίου 2001: Πεθαίνει ο παλαιός Ελληνογιουγκοσλάβος προπονητής ποδοσφαίρου Αλέξι Πέτροβιτς, που κατέκτησε μεγάλες διακρίσεις ως τεχνικός του Αιγάλεω Α.Ο.  Είχε γεννηθεί στις 23 Φεβρουαρίου του 1922.
 
23 Φεβρουαρίου 1957: Πεθαίνει πολύ πρόωρα (σε ηλικία μόλις 35 ετών) στο Αιγάλεω, όπου διέμενε, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια Μαρίκα Νίνου.
 
Στις 23 Φεβρουαρίου του 2015 έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια, ο Αιγαλιώτης εικαστικός καλλιτέχνης και συνθέτης Γιάννης Ρουσινέλης.
 
Στις 26 Φεβρουαρίου του 1978 το Αιγάλεω υποδέχθηκε τη μετέπειτα νταμπλούχο Α.Ε.Κ., επί της οποίας προηγήθηκε με σκορ 2-0 έως περίπου και τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου (τα γκολ πέτυχαν κατά το πρώτο ημίχρονο, ο Χρήστος Χατζησκουλίδης στο 9’ και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος στο 41’). Όσα όμως συνέβησαν στη συνέχεια, συνθέτουν ένα «ομιχλώδες» και οδυνηρό σκηνικό για την ομάδα μας (τελικό σκορ 4-2 υπέρ της «Ένωσης»).
 
26 Φεβρουαρίου 2014: Θάνατος του αξέχαστου και περίφημου Αιγαλιώτη μεσοεπιθετικού ποδοσφαιριστή Θεόδωρου («Λάκη») Μαραμενίδη, σε ηλικία 79 ετών.
 
Στις 27 Φεβρουαρίου του 1959 συλλαμβάνεται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω ένας ιδιοκτήτης «τεκέ», με ναργιλέδες και ωδικά πτηνά!
 
Στις 27 Φεβρουαρίου του 1983 και για την 24η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου στη Β’ Εθνική, το Αιγάλεω συνέτριψε εντός έδρας με σκορ 3-0 τον Παναιτωλικό και συνέχισε τη φρενήρη πορεία του προς τη μεγάλη κατηγορία. Δύο γκολ είχε σημειώσει ο Γιώργος Αθανασιάδης και ένα ο Χρήστος Χατζησκουλίδης.
 
Στις 28 Φεβρουαρίου του 1981 ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει απόσπασμα δηλώσεων του τότε δημάρχου κ. Πάνου Σπηλιόπουλου, ο οποίος πληροφορεί το αναγνωστικό κοινό ότι περίπου 40 κατοικίες στην πόλη του Αιγάλεω εμφανίζουν ρωγμές λόγω του σεισμού που είχε προηγηθεί, ενώ στηλιτεύει την παντελή απουσία κάθε αρμόδιου κυβερνητικού παράγοντα.

descriptionΕγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη! EmptyΑπ: Εγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη!

more_horiz
Ο Μάρτιος στην τοπική μας ιστορία
 
Στις 1 Μαρτίου του 1981 το Αιγάλεω αναδείχθηκε ισόπαλο εκτός έδρας με σκορ 1-1 με την Καλλιθέα, έπειτα από ένα πολύ επεισοδιακό παιχνίδι για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου της Β’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ του Χρήστου Χατζησκουλίδη.
 
2 Μαρτίου: Γέννηση του «αίλουρου» τερματοφύλακα Βαγγέλη Συρίγου (1949), του υπέροχου πρώην διεθνούς μέσου και αμυντικού Άρη Δαμιανίδη (1955) και του μέσου Γιάννη Σκοπελίτη (1978).
 
Στις 2 Μαρτίου του 1980 το Αιγάλεω νίκησε στο γήπεδο του Απόλλωνα με σκορ 4-2 τον Παναιγιάλειο, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου της Β’ Εθνικής κατηγορίας χάρις σε γκολ των Στέλιου Αναστασιάδη (2), Χρήστου Χατζησκουλίδη και Θωμά (‘Μάκη’) Κουντή.
 
Στις 3 Μαρτίου του 1968 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με σκορ 4-3 τον Πανιώνιο, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας χάρις σε γκολ των Τάκη Μαρκόπουλου, Μπάμπη Σταυρόπουλου, Δημήτρη Λάρδα και Μήτσου Εξωμανίδη.
 
4 Μαρτίου: Γεννιέται ο Γιάννης Νταγκίνης (1963) πολυσύνθετος αμυντικός ποδοσφαιριστής με διεθνή καριέρα.
 
Στις 4 Μαρτίου του 1973 το Αιγάλεω αναδείχθηκε ισόπαλο εντός έδρας (0-0) με τον Ολυμπιακό, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας, σε ένα παιχνίδι όπου σημειώθηκε εισιτηριακό ρεκόρ για το Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω στη μεγάλη κατηγορία, έπειτα από τα 17.917 εισιτήρια που κόπηκαν εκείνη τη μέρα.
 
5 Μαρτίου: Γέννηση του διεθνούς μέσου Χάρη Κοπιτσή (1969). Ξεκινώντας από τον Ορφέα Αιγάλεω διέπρεψε σε Αιγάλεω, Πανιώνιο, ΑΕΚ και στην Εθνική Ομάδα.
 
Στις 6 Μαρτίου του 1983 το Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 τον Ατρόμητο Πειραιώς, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου στη Β’ Εθνική κατηγορία χάρις σε γκολ του Γιάννη Βονόρτα με κεφαλιά.
 
7 Μαρτίου: Γέννηση του εξαίρετου τερματοφύλακα Κώστα Λαλιώτη (1962), που επί σειρά ετών τίμησε τη φανέλα του Αιγάλεω Α.Ο.
 
9 Μαρτίου: Γέννηση στο Αιγαλεω του σπουδαίου μεσοεπιθετικού Αντώνη Λιβανού (1929), ευρύτατα γνωστού ως «Σαρρή».
 
10 Μαρτίου: Θάνατος του μεγάλου Αιγαλιώτη μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ζαμπέτα σε ηλικία 67 ετών (1992), αλλά και του γιου του, τραγουδοποιού Μιχάλη Ζαμπέτα, 16 χρόνια μετά (2008).
 
Στις 10 Μαρτίου του 1968 το Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας με σκορ 2-0 τον Απόλλωνα Αθηνών για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ των Εξωμανίδη και Μαρκόπουλου.
 
11 Μαρτίου: Γέννηση του πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα του Αιγάλεω Α.Ο. Κώστα Μαγκουνή (1959) και του Βέλγου, παλαιού διεθνή ποδοσφαιριστή και προπονητή της ομάδας του Αιγάλεω, όταν αγωνιζόταν στην Ευρώπη (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), Στεφάν Ντεμόλ (1966).
 
Εγκαινιάζεται το Κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω - 1973 (σήμερα «Σταύρος Βενέτης») από τον τότε (διορισμένο από το καθεστώς) δήμαρχο της πόλης, Ορφέα Τζανετόπουλο.
 
12 Μαρτίου: Γέννηση του Βρετανού ποδοσφαιριστή και σπουδαίου προπονητή Λες Σάννον (1926), ο οποίος πέρασε, για ένα σύντομο διάστημα, από τον «πάγκο» του Αιγάλεω (1985).
 
Στις 13 Μαρτίου του 1983 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με σκορ 3-0 τον Ηρόδοτο για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου της Β’ Εθνικής κατηγορίας χάρις σε γκολ που σημείωσαν οι Χατζησκουλίδης, Ούτσικας και Δημήτρης Πιστόλης. Με τη νίκη αυτή το «Σίτι» συνέχισε τον «καλπασμό» του προς τη μεγάλη κατηγορία.
 
Στις 15 Μαρτίου του 1981 το Αιγάλεω θριάμβευσε με σκορ 1-0 μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού σε ένα ματς που κυριολεκτικά «έσπαζαν καρδιές», αφού το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Χρήστος Χατζησκουλίδης στο 82’, μόλις λίγα λεπτά αφότου είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή!
 
Στις 16 Μαρτίου του 1975 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με σκορ 2-1 τον Παναθηναϊκό, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής κατηγορίας χάρις σε δύο γκολ του Γιαννάκη Χρυσοστόμου.
 
18 Μαρτίου: Διπλό στην «Τούμπα» και νίκη επί της ΑΕΚ!
Στις 18 Μαρτίου του 1962 το Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας με σκορ 2-1 τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας χάρις σε γκολ των Κανελλόπουλου με πέναλτι και Μαραμενίδη. Στις 18 Μαρτίου του 1984 το Αιγάλεω νίκησε στο Δημοτικό μας Στάδιο με σκορ 3-2 την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας χάρις σε γκολ που πέτυχαν οι Λάκης Σημαιοφορίδης (2) και Μανώλης Αραμπατζής.
 
Στις 19 Μαρτίου του 1961 το Αιγάλεω νίκησε με σκορ 4-1 τον Αστέρα Αθηνών, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατηγορίας χάρις σε γκολ που σημείωσαν οι Μανώλης Κανελλόπουλος, Λάκης Μαραμενίδης, Γιάννης Χανιώτης και Αναστάσιος Θεοδωρίδης.
 
Στις 20 Μαρτίου του 1977 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με σκορ 5-0 τον Πανηλειακό για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου της Β’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ των Τάκη Τσαλαμάγκα, Μιχάλη Χάσταλη (2), Πέτρου Βενέτη και Κώστα Τσίκα.
 
21 Μαρτίου: Θάνατος του Μικρασιάτη Γεωργίου Μαρτίνη (1987), πρώτου στα χρονικά προέδρου του Αιγάλεω Α.Ο. και δημάρχου της πόλης.
 
Στις 21 Μαρτίου του 1971 το Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας με σκορ 2-1 την Προοδευτική για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ του Χρυσοστόμου και του Λάρδα.
 
Στις 22 Μαρτίου του 1981 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας πολύ δύσκολα με σκορ 1-0 τον Πανελευσινιακό για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου στη Β’ Εθνική κατηγορία, χάρις σε γκολ του Χρήστου Κωνσταντόπουλου.
 
23 Μαρτίου: Γέννηση στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδας του ακραίου οπισθοφύλακα του Αιγάλεω Α.Ο. Ιωάννη Τσίκα (1954), ξαδέλφου του Κώστα Τσίκα.
 
Στις 23 Μαρτίου του 1969 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με το «χορταστικό» 7-0 την Α.Ε. Λεμεσσού για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ των Σταυρόπουλου (3), Εξωμανίδη (2) και Γιαννακόπουλου (2). Ήταν η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας μας στην Α’ Εθνική.
 
Στις 24 Μαρτίου του 1963 το Αιγάλεω νίκησε στο γήπεδο Ριζούπολης -που τότε χρησιμοποιούσε ως έδρα- με σκορ 2-0 τον Πιερικό, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας χάρις σε γκολ του Μανώλη Ροκίδη και του Λάκη Μαραμενίδη.
 
26 Μαρτίου: Γέννηση του υπέροχου βετεράνου μεσοεπιθετικού του Αιγάλεω, Διονύση (‘Σάκη’) Καλογερόπουλου (1973).
 
Στις 26 Μαρτίου του 1967 το Αιγάλεω νίκησε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού με σκορ 4-2 τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την 22η  αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε τέρματα που σημείωσαν οι Εξωμανίδης, Γιαννακόπουλος, Μαρκόπουλος και Κομιανίδης.
 
Στις 27 Μαρτίου του 1983 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με σκορ 5-1 την Αχαϊκή για την 28η  αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου στη Β’ Εθνική κατηγορία, χάρις σε γκολ που πέτυχαν οι Χρ. Χατζησκουλίδης (2), Κ. Τσίκας, Γιώργος Αθανασιάδης και Βένος Βαλαχάς.
 
Στις 28 Μαρτίου του 1962 το Αιγάλεω νίκησε στο γήπεδο του ΠΑΟ με σκορ 1-0 το Φωστήρα για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε ένα γκολ του Τσεμπερλή.
 
29 Μαρτίου: Γέννηση στη Σαλαμίνα του «χαλκέντερου» κεντρικού αμυντικού του Αιγάλεω Α.Ο., Γιάννη Πιλάβη (1948).
 
Στις 29 Μαρτίου του 1992 το Αιγάλεω αναδείχθηκε ισόπαλο εντός έδρας με σκορ 2-2 με τον Διαγόρα Ρόδου έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ τουαρχηγού του, Τέλη Πιστόλη (με πέναλτι) και του διεθνή Αλβανού σέντερ-φορ Αντριάν Μπαρμπολούτσι.
 
Στις 30 Μαρτίου του 1980 η ομάδα μας εγκαινίασε το νέο χλοοτάπητα του Δημοτικού μας Σταδίου, υποδεχόμενη την αντίστοιχη της Προοδευτικής, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου στη Β’ Εθνική κατηγορία. Παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Αιγάλεω εκείνη την ημέρα, οι Κορυδαλλιώτες πήραν τη νίκη (1-0) με γκολ από κεφαλιά του Νίκου Μανιώτη, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
 
31 Μαρτίου: Γέννηση του ακραίου οπισθοφύλακα Κώστα Παπουτσή (1979), ρέκορντμαν της ομάδας του Αιγάλεω σε επίσημους αγώνες κάθε διοργάνωσης, όλων των εποχών, από το τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας έως το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!
 
Στις 31 Μαρτίου του 1985 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με σκορ 5-1 τον Πιερικό για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας χάρις σε γκολ που πέτυχαν οι Δημ. Πηγαδίτης (2), Λάκης Σημαιοφορίδης, Μανώλης Κώττης και Βαγγέλης Παραπραστανίτης, παίρνοντας έτσι μια πανηγυρική ρεβάνς, για την ήττα με 3-1 και τα επεισόδια του πρώτου γύρου, στο ουδέτερο γήπεδο της Βέροιας.

descriptionΕγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη! EmptyΑπ: Εγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη!

more_horiz
Ξέχασες να γράψεις ότι στις 20 Μαρτίου γενν'ηθηκε ο μεγαλύτερος σέντερ φορ όλων τών εποχών, τού εφηβικού τού Αιγάλεω!!!

_________________
Εγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη! 3_eaay31

descriptionΕγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη! EmptyΑπ: Εγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη!

more_horiz
Έγραψα όμως, το Φεβρουάριο, για το πνευματικό του παιδί, την εφημερίδα μας!!!

descriptionΕγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη! EmptyΑπ: Εγκαινιάζουμε τη νέα μας στήλη!

more_horiz
Ο Απρίλιος στην τοπική μας ιστορία
 
1 Απριλίου 1993: Θάνατος της λαϊκής τραγουδίστριας Θάλειας Σπανού, που έμενε στην πόλη μας. Ήταν 68 ετών.
Στις 1 Απριλίου του 1984 το Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 τον Πανιώνιο για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ του Δημήτρη Πηγαδίτη με απευθείας εκτέλεση φάουλ
Στις 2 Απριλίου του 1978 το Αιγάλεω νίκησε στο ουδέτερο γήπεδο του Ορχομενού με σκορ 1-0 τον ΟΦΗ για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε τέρμα που πέτυχε ο Μανώλης Φοράκης.
3 Απριλίου 1927: Γέννηση του Νικόλαου Λυρόπουλου, ενός από τους πρώτους ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω Α.Ο.
4 Απριλίου 2009: Πεθαίνει ο Σταύρος Βενέτης, επί σειρά ετών αθλητικός παράγων της πόλης μας. Στη μνήμη του ονοματοδοτήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω.
Στις 6 Απριλίου του 1986 το Αιγάλεω συνέτριψε με σκορ 7-0 εντός έδρας τον Αγροτικό Αστέρα για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ που πέτυχαν οι Πανταζής (3), Δημήτρης Πιστόλης (2), Μανδραφλής και ένα αυτογκόλ.
Στις 7 Απριλίου του 1974 το Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου.
8 Απριλίου 1925: Γέννηση του Αλέκου Κοτσάκη, του μεγαλύτερου και παλαιότερου εν ζωή παίκτη της ομάδας του Αιγάλεω Α.Ο.
Στις 10 Απριλίου του 1983 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με σκορ 3-0 την Προοδευτική για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου της Β’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ που σημείωσαν οι Ούτσικας, Χατζησκουλίδης και Τσίκας.
12 Απριλίου 1927: Έρχεται στον κόσμο ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, εκλεκτός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και για ένα σύντομο διάστημα, πρόεδρός της.
Στις 15 Απριλίου του 1962 το Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας με σκορ 2-0 τον Άρη Θεσσαλονίκης για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε γκολ των Σοφοκλή Κουλίδη και Μανώλη Κανελλόπουλου.
Στις 17 Απριλίου του 1983 το Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας (έπειτα από επεισοδιακό παιχνίδι) με σκορ 2-0 τον Παναιγιάλειο για την 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου στη Β’ Εθνική κατηγορία, χάρις σε δύο γκολ του Βενάρδου Βαλαχά κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης.
18 Απριλίου 1952: Γέννηση του εκλεκτού οπισθοφύλακα Γιάννη Τριπολιτσιώτη.
19 Απριλίου 2001: Φεύγει από τη ζωή ο βετεράνος Αιγαλιώτης τερματοφύλακας Χρήστος Αντύπας.
20 Απριλίου 2014: Πεθαίνει ο Αιγαλιώτης γιατρός, συγγραφέας, πολιτικός και αντιστασιακός Νίκος Μιχιώτης.
Στις 23 Απριλίου του 1972 το Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 τον Ολυμπιακό Λευκωσίας για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε ένα γκολ του Γιάννη Χρυσοστόμου.
25 Απριλίου 1941: Ο Βαγγέλης Γρίμμας, εξαιρετικός αμυντικός παίκτης του Αιγάλεω επί σειρά ετών, έρχεται στον κόσμο.
privacy_tip Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
replyΑπάντηση στη Θ.Ενότητα